Idei de decor pentru masa de cafea

1 63966 original jpg jpeg

Chiar dacă pare banală, măsuţa de cafea reprezintă de fapt o piesă de mobilier utilă şi foarte importantă pentru locuinţă. În funcţie de preferinţe, poate să fie decorată cu obiecte colorate, astfel încât să răspândească nuanţe vesele şi jucăuşe în camera de zi, sau romantice ori potrivite pentru un spaţiu modern.

Aer de vacanţă cu suveniruri şi obiecte de la mare

Pentru a personaliza măsuţa de cafea,poţi să o decorezi cu o mulţime de suveniruri şi alte obiecte pe care le-ai adunat de-a lungul timpului în concedii. Dacă îţi place marea,adună fel şi fel de scoici şi pietricele,simple sau colorate,şi pune-le într-un vas de lut sau de ceramică,coş de paie ori o tăviţă din lemn,din sticlă sau din metal,simplă sau cu nisip pe ea.

De efect sunt şi lumânările parfumate,uni sau viu colorate,ori diverse modele de obiecte cu iz vechi. De asemenea,dacă este prea uzată în anumite părţi,poţi să o acoperi cu materiale vaporoase sau autocolante care te inspiră.

Cum să oferi un aer elegant camerei de zi

Pentru spaţiile moderne,cât mai aerisite,poţi opta pentru o măsuţă de cafea cât mai simplă,în ton cu restul camerei,elegantă şi cu mult bun gust.

Poţi pune pe ea o floare,de exemplu o orhidee ori un buchet superb de trandafiri,sau un vas cu pietricele şi ghiveci încorporat. Alege şi un set de ceşti cochete,sfeşnice stilate argintii sau chiar din acest metal preţios ori diverse modele de suporturi pentru pixuri şi creioane.

618a8d98dd0da1ed89f0c964ca9ffd3a jpg jpeg

Cărţi şi reviste din mai multe domenii

O măsuţă de cafea cu stil ar trebui să cuprindă atât elemente naturale,flori în funcţie de anotimp,care să aducă prospeţime şi culoare în cameră,dar şi fructe ori legume de sezon,care pot fi aranjate cât mai frumos într-o fructieră pe straturi.

De asemenea,poţi lăsa pe ea diverse cărţi şi reviste care să-ţi distreze invitaţii,dar şi cărţi din mai multe domenii ori diverse cărţi poştale sau fotografii imprimate.

81b6eafac443a015cf4054e37448f470 jpg jpeg

Pont:Dacă vrei să-ţi îndulceşti oaspeţii,lasă pe masa de cafea o bombonieră cu diverse sortimente de dulciuri.