Moduri naturale de a-ţi menţine limba curată

1 75619 original jpg jpeg

Atunci când observi pete albe sau de orice altă culoare pe limba ta, înseamnă că ceva din organism nu funcţionează aşa cum ar trebui. De aceea, e bine să identifici din timp problema şi să vezi cum o poţi trata.

De cele mai multe ori, limba este acoperită de un strat albicios ca urmare a deshidratării sau a febrei. Fumatul şi alcoolul în exces sunt şi ele două cauze importante ale albirii organului. Nu numai că este inestetic, dar stratul albicios este şi foarte periculos pentru organism întrucât el conţine bacterii şi celule moarte. Acestea reprezintă principal cauză a respiraţiei urât mirositoare. Limba ar trebui să fie roz la culoare, însă dacă acest lucru nu se întâmplă zilnic, poţi încerca anumite remedii naturiste.

Bicarbonat de sodiu

Unul dintre cele mai simple şi ieftine moduri de a-ţi curăţa limba este să foloseşti bicarbonat de sodiu. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, bicarbonatul are rolul de a elimina celulele moarte şi de a păstra o igienă orală. Foloseşte o periuţă de dinţi nouă şi adaugă câteva picături de zeamă de lămâie în bicarbonat. Repetă procedeul ori de câte ori simţi nevoia.

Sare de mare

Sarea de mare este un abraziv excelent, care curăţă în profunzime cavitatea bucală. Ea conţine proprietăţi antibacteriene, cu rol în eliminarea microbilor depuşi şi împiedicarea înmulţirii lor. Aplică puţină sare pe o periuţă umedă şi curăţă limba cu ajutorul ei. Dacă vrei să îţi clăteşti gura cu soluţie salină, dizolvă o linguriţă de sare într-un pahar cu apă. Va funcţiona mult mai bine ca o apă de gură din comerţ.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un produs antimicrobial, care te ajută să scapi pentru totdeauna de bacteriile acumulate pe limbă şi, implicit, în interiorul cavităţii bucale. Foloseşte acelaşi procedeu de mai sus, cu menţiunea că după aplicarea uleiului de cocos, este necesar să laşi câteva minute şi, apoi, să clăteşti cu apă din belşug. Nu numai că îţi vei simţi respiraţia mai proaspătă şi nu vei mai avea parte de uscăciune, dar şi limba îşi va recăpăta culoarea rozalie.

Aloe Vera

Dacă limba suferă de inflamaţii care duc la depozitarea bacteriilor şi a înălbirii sale, e bine să foloseşti aloe vera ca un medicament. Ia două linguri de suc de aloe vera şi clăteşte gura câteva minute. Poţi să repeţi procedeul zilnic, câteva săptămâni pentru a observa schimbările.

Turmeric

Cele mai multe condimente sunt recunoscute pentru proprietăţile sale antiinflamatoare iar turmericul serveşte drept exemplu. De aceea, această pudră de culoare galbenă este şi extrem de folosită pentru curăţarea limbii. Combină 2 linguriţe de turmeric cu câteva picături de zeamă de lămâie şi aplică pasta pe toată suprafaţa limbii. Lasă să acţioneze câteva minute apoi clăteşte cu apă din abundenţă.

: