Numeroasele beneficii ale castravetelui

1 79863 original jpg jpeg

Castravetele este acel aliment bun în salate, în murături, dar şi în tratamentele de înfrumuseţare şi dietele de slăbit. Are un gust plăcut, dar şi multe substanţe nutritive, de aceea merită din toate punctele de vedere să îl incluzi în regimul tău alimentar.

Bun nu doar la interior, ci şi la exterior

E foarte la îndemână. Nu e bun doar pentru corp, ci şi pentru faţă deoarece hidratează. Cultivat în toată lumea, castravetele ajunge pe mesele tuturor pământenilor. Castravetele e folosit ca să completeze o masă, ca să aducă un aport deosebit de apă. Datorită nivelului ridicat de apă, poate fi folosit ca aliment în dietă fiindcă nu are multe calorii.

Scade tensiunea arterială

Castravetele ajută la scăderea tensiunii arteriale. Nu doar că n-o ridică, dar o menţine la un nivel sănătos pentru tine. Efectele castravetelui se aseamănă cu cele ale sfeclei roşii.

Previne formarea de cheaguri în sânge

Consumul de castravete asigură o bună circulaţie a sângelui şi gestionează eficient circulaţia oxigenului către creier. Astfel, se optimizează activitatea cerebrală.

Îmbunătăţeşte digestia

Optimizează activitatea digestivă şi ajută la absorbţia celorlalţi nutrienţi. Îmbunătăţeşte metabolismul, mai ales datorită aportului de oxigen în organism.

Ajută la scăderea în greutate

Nu are grăsime şi e foarte bogat în vitamine şi minerale. Practic, poate fi consumat în cantităţi nelimitate, pentru că nu are cum să-ţi facă rău. Ai grijă, doar să fie dintr-o grădină bio, ca să eviţi să mănânci pesticide.