Plante care alungă ghinionul şi oferă protecţie

1 64353 original jpg jpeg

Se spune că norocul şi-l face omul cu mâna lui. Ca să aduci bunăstarea în casa ta, poţi apela însă şi la plantele cu puteri magice.

Mâna Maicii Domnului

Cunoscută şi drept caprifoi,despre Mâna Maicii Domnului se spune că aduce noroc şi că oferă protecţie căminului. Florile plantei au o frumuseţe aparte şi un parfum divin,fiind potrivite pentru a împodobi orice grădină.

O poţi planta în ghivece şi în diverse jardiniere,mai ales pe terase şi ca să îţi înfrumuseţeze balconul,fiind o plantă căţărătoare. Se înmulţeşte prin seminţe ori prin butaşi.

Bambusul

O plantă ornamentală,care atrage dragostea şi energiile pozitive în casă este bambusul. Potrivit tradiţiei asiatice,acesta aduce prosperitate. Bambusul aparţine familiei Poaceae şi este este păstrat,de regulă,într-un vas transparent,în care poţi pune şi câteva pietre.

Este o plantă mare iubitoare de apă,de aceea o pătrime din vasul în care îl ţii trebuie să aibă apă.  Ai grijă să nu îl ţii în locuri în care soarele bate direct.

Trifoiul cu patru foi

Tradiţia spune că prima frunză simbolizează faima,a doua speranţa şi bogăţia,a treia iubirea,iar cea de-a patra norocul şi sănătatea. Vechii preoţi celţi chiar foloseau planta în ritualuri magice.

Seminţele sale se sădesc în ghivece mici,pentru a înfrumuseţa ferestrele casei. Ai grijă să uzi trifoiul cu regularitate să îl ţii în locurile luminoase ale căminului tău.

Busuiocul

Ca să aduci norocul,prosperitatea şi bucuria în casa ta nu ezista să plantezi busuioc. Nu doar că are puteri magice,dar frunzele sale răspândesc o aromă plăcută în încăperea în care se află. Busuiocul se dezvoltă armonios într-un ghiveci situat pe balcon sau pe pervazul ferestrei,pentru că iubeşte lumina. Nu uita,de asemenea,să îl uzi cu regularitate.

Iasomia

Se spune despre iasomie,plantă originară din Asia,că este una dintre plantele care atrage banii şi alungă ghinionul. Există atât specii pentru grădină,cât şi de apartament.

Este o plantă uşor de îngrijit,care are nevoie de lumină. Vara trebuie udată de două ori pe săptămână,iar iarna doar o singură dată. Temperaturile care îi plac sunt cuprinse între 15 şi 22 de grade Celsius.

Trucul Click!pentru femei

Dacă vrei să cultivi busuioc în grădină,trebuie să ştii că seminţele trebuie semănate la sfârşitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg