Ridiche neagră. Ce boli poţi să tratezi cu deliciosul aliment

ridiche neagră jpeg

Dă gust deosebit salatelor, graţie gustului său uşor picant, şi e folosită ca remediu tradiţional în numeroase afecţiuni. O ridiche neagră este bogată în potasiu, fier, magneziu, vitaminele B şi C, şi ajută la întărirea imunităţii, mai ales în sezonul rece.

Este recomandată în litiază biliară, insuficienţă hepatică, în afecţiuni pulmonare, tuse, reumatism, artrită, astm bronşic, alergie şi în unele boli de piele. Are acţiune depurativă şi energizantă, iar sub formă de sirop, curăţă ficatul şi rinichii de toxine şi ajută la funcţionarea normală a vezicii biliare.

Siropul de ridiche neagră te scapă de răceală

Această ridiche neagră este recomandată în răceală şi gripă. Tratează atât tusea seacă, cât şi cea productivă. Siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se ia o ridichie neagră şi se scobeşte în zona unde au crescut frunzele. Se face un cornet adânc dintr-o ridiche neagră, care se umple pe jumătate cu miere. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul rezultat. De asemenea, o infuzie preparată din 50 g ridiche tocată la 250 ml de apă clocotită te poate scăpa de tuse. Se infuzează 15 minute, se strecoară şi se beau câte 2 căni pe zi.

Protejează ficatul

Ridichea neagră protejează ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producţia şi fluxul bilei şi ocroteşte vezica biliară. Cei care doresc o mai bună funcţionare a ficatului pot să consume ridiche neagră cât mai des. Sucul proaspăt de ridiche se obţine în storcătorul de legume şi fructe. Se iau câte 4-5 linguriţe pe zi.

Ridiche neagră pentru a-ţi regla tensiunea arterială

Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii din ridiche scad nivelul colesterolului din sânge.

Calmează stările de nervozitate

Ridichea contribuie la calmarea stărilor de nervozitate. O jumătate de pahar de suc de ridiche neagră îndulcit cu o linguriţă de miere este cel mai bun tratament. Bună în insomie Ridichea poate avea efecte benefice în caz de insomnie. Se prepară din 100 g de ridiche o salată şi se consumă seară de seară.

Consumă ridiche neagră pentru proprietăţile sale diuretice

O jumătate de pahar de suc de ridiche neagră în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali. Pentru că stimulează eliminarea excesului de apă din organism, sucul este indicat în combaterea celulitei.

Foloseşte ridiche neagră în curele de slăbire

Ridichea neagră poate fi un aliat de nădeje în curele de slăbire, deoarece are un aport caloric scăzut. De asemenea, scade pofta de mâncare şi nevoia de a mânca dulce şi sărat.

Utilizează ridiche neagră pentru a-ţi întări rădăcina părului

Sucul de ridiche neagră întăreşte rădăcina părului şi stimulează creşterea sa. Lichidul echilibrează secreţia de sebum şi dă părului un aspect lucios şi ferm. Se rade o ridiche neagră şi se pune la fiert cu 2 pahare de apă, timp de 30 minute. Se răceşte, se amestecă cu un gălbenuş şi se aplică pe păr, 2 ore. Se clăteşte şi se spală cu şampon.

Atenţie!

Ridichea neagră poate provoca tulburări gastrointestinale, de aceea, nu este recomandată persoanelor ce suferă de hiperaciditate gastrică şi de sindromul de colon iritabil.