S-a lansat testul de nutrigenetică dedicat persoanelor care întâmpină dificultăţi în menţinerea unei greutăţi normale pe termen lung

1 82477 original jpg jpeg

Synevo, liderul pieţei de servicii medicale de laborator din România, a lansat pe 4 iulie 2018 Weight Sensor, un test de nutrigenetică prin care se analizează variaţiile genetice cu impact important în apariţia obezităţii. Persoanele care doresc să slăbească într-un mod sănătos pot beneficia acum de diete personalizate şi programe de antrenament eficiente, adaptate în funcţie de configuraţia genetică.

Genele influenţează metabolismul fiecărei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformaţiei fiecărui individ, potrivit ultimelor cercetări în domeniu. Astfel, oamenii reacţionează diferit la conţinutul de grăsimi, carbohidraţi sau la numărul de calorii dintr-o dietă. Chiar şi eficienţa activităţilor sportive în programele de slăbire este influenţată de configuraţia genetică.

Testele de nutrigenetică furnizează informaţii importante pentru realizarea unui plan eficient de slăbire cum ar fi conţinutul de grăsimi/carbohidraţi recomandat într-o dietă, respectiv tipul de exerciţii fizice cel mai potrivit sau măsura în care se impune reducerea aportului de calorii.„Persoanele cu predispoziţie genetică la obezitate întâmpină toată viaţa probleme în menţinerea unei greutăţi normale. Greutatea crescută nu numai că le afectează imaginea de sine, dar este şi un factor de risc în apariţia unor boli grave precum diabetul de tip 2, bolile coronariene sau sindromul de rezistenţă la insulină. Nutrigenetica ne oferă azi informaţii despre modul în care profilul genetic individual influenţează răspunsul organismului la nutrienţii dintr-o dietă. Conform studiilor din domeniu, dietele şi planul de exerciţii recomandate în urma testului Weight Sensor cresc eficienţa demersului de scădere în greutate de 2,5 ori”, a declarat Dr. Antoanela Curici, Directorul Medical  Synevo România.Testul Weight Sensor este un test ne-invaziv, care se efectuează din probă de salivă şi poate fi comandat din centrele de recoltare Synevo din Bucureşti şi din ţară. În urma efectuării testului, pacientul primeşte un raport genetic ce conţine detalii privind genele cu impact în creşterea greutăţii, un plan de dietă şi nivelul de efort fizic recomandat. Pacienţii beneficiază după testare de interpretarea rezultatelor de către un medic genetician din echipa Synevo, specializat în nutrigenetică.Despre Synevo RomâniaSynevo este liderul în diagnostic de laborator în România şi oferă peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, din toate domeniile de diagnostic clinic de laborator. Synevo România administrează o reţea naţională de 16 laboratoare şi peste 90 de centre de recoltare a sângelui şi realizează anual peste 13 milioane de teste. Synevo România face parte din grupul Medicover – unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, înfiinţat în 1995 (www.medicover.com).