Topul fructelor care ne hidratează

1 79683 original jpg jpeg

Consumul zilnic de apă este esenţial pentru buna funcţionare a organismului, tot aşa cum mâncarea este necesară pentru a supravieţui. Ştim că lipsa apei din corp duce la apariţia mai multor probleme de sănătate, dar cantitatea de lichide poate fi mai mare dacă includem în alimentaţie câteva fructe.

Iată care sunt fructele care au un conţinut ridicat de apă:

Ananas

Ananasul este un fruct tropical, care conţine 95% apă şi are un indice caloric foarte scăzut, îmbunătăţind procesul de oxigenare şi hidratarea celulară. În plus, are proprietăţi antiinflamatoare şi diuretice, iar potasiul şi magneziul întăresc sistemul imunitar şi reduc riscul de infecţii şi alte boli.

Prune

Aceste fructe mici sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le are asupra sistemului digestiv, deoarece substanţele nutritive îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi previn constipaţia. În plus, cantitatea mare de apă pe care-o conţin prunele, împreună cu fibrele, vitaminele şi mineralele stimulează digestia. Totodată, prunele sunt recomandate în caz de colesterol mărit.

Cireşe

10 cireşe (aproximativ 100 de grame) conţin în jur de 63 de calorii şi 85% apă. Pentru că sunt nişte fructe foarte hidratante încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii, plus că vitamina E şi betacarotenul menţin pielea sănătoasă.

Pepene galben/roşu

Pepenele este un fruct specific verii, foarte răcoritor şi cu un conţinut ridicat de apă (86%), fibre şi antioxidanţi. Este recomandat pentru restabilirea nivelului de electroliţi din organism, dezechilibru care apare în special vara când transpirăm. De asemenea, este fructul care îmbunătăţeşte funcţia rinichilor, crescând producţia de urină şi prevenind infecţiile renale. Iar vitaminele A şi C menţin pielea sănătoasă şi reduc daunele produse de radicalii liberi. În concluzie, pepenele (roşu şi galben) este un diuretic natural.

Grepfrut

Motivul pentru care grepfrutul hidratează organismul este că mai mult de 85% din greutatea sa este apă. Este o sursă foarte importantă de vitamine şi minerale, cu un indice caloric foarte mic, motiv pentru care este recomandat persoanelor care vor să slăbească – este foarte săţios şi stimulează eliminarea toxinelor din organism).