Trucuri în bucătărie de la bunica. 6 sfaturi de mare ajutor
Va vom arata in acest articol cateva trucuri în bucătărie de la bunica, 6 sfaturi care îţi vor fi de mare ajutor legat de framantarea unui aluat pufos sau cum sa iti ingrijesti frigiderul.
Sfaturile pot fi de mare ajutor sau complet ineficiente,însă un lucru este clar,atunci când ai un sfat de la bunica,sigur este cel mai bun. Cum vorba ne avertizează să ne cumpărăm bunici dacă nu avem,cu siguranţă cele mai bune sfaturi sunt de la bunica. Aşadar,iată câteva trucuri în bucătărie de la bunica.
Trucuri în bucătărie de la bunica – sfaturi pentru un aluat pufos
Iată ce să faci să ai un aluat cât mai proaspăt şi bun pentru pâine sau prăjituri pufoase. Făina din care se face aluatul trebuie cernută înainte de a fi folosită,aşa coca iese mult mai fragedă. Aluatul creşte uniform şi pufos dacă praful de copt este cernut odată cu făina. Aluatul cu drojdie care nu creşte,se întinde din nou,se presară cu praf de copt şi se frământă din nou. Aluaturile fragede se prepară întotdeauna cu ingredientele reci,luate direct din frigider.
Aluatul fraged se prepară şi se fărâmiţează mai uşor dacă se unge vasul în care se prepară cu ulei. Aluatul nu se frământă prea mult înainte,deoarece se întăreşte în cuptor. De asemenea,orice aluat trebuie să stea la odihnit înainte de a fi băgat la cuptor. Aluatul de prăjituri devin delicioase dacă se adaugă o lingură de coniac de calitate. În timp ce se frământă aluatul,se adaugă din când în când apă rece de la gheaţă pentru a fi mai fraged. Iar pentru aluatul de prăjituri se poate pune suc rece de portocale,pentru un gust deosebit.
Cum se fac blaturile de tort
Blaturile de tort se coc în forme unse cu unt numai pe fund. Dacă se ung şi pereţii,acestea ies strâmbe. Blaturile ce urmează să fie glasate sau umplute,se prepară înainte cu o zi de a fi umplute,ornate. Blatul de tort prea uscat se ţine într-un şervet umed înainte de a fi însiropat.
Când vine vorba de trucuri în bucătărie de la bunica în ceea ce priveşte cafeaua, iubitorii de cafea ar trebui să ştie câteva lucruri. Cafeaua prăjită de cea mai bună calitate are culoarea tutunului,adică galben-ruginiu. Bobul este mar,aspru şi tare şi dacă este aruncat pe masă,trebuie să sară. Când cafeaua este prea lucioasă este semn că a fost unsă cu grăsimi pentru a i se mări volumul.
Cafeaua îşi intensifică aroma dacă după ce a fost măcinată se pune puţină sare sau dacă în ibric se pun câteva cristale de sare înainte de fierbere. Dacă vrei să reîncălzeşti cafeaua,nu o fierbe,căci îşi va pierde aroma. Cafeaua nu îşi pierde din aromă şi proprietăţi dacă se prepară ca infuzie,ci nu prin fierbere.
Trucuri în bucătărie de la bunica – îngrijirea frigiderului
Poate că nu ştiaţi câteva lucruri interesante despre frigider. Temperatura ideală a frigiderului trebuie să fie apropiată de 4 grade,iar a congelatorului de -18 grade. Uşa de la frigider e cea mai puţin rece parte a frigiderului,deci nu se pune acolo carne sau produse lactate. Acolo se pun vinuri sau sucuri de fructe.
Alimentele se congelează rapid şi în cantităţi mici. Alimentele nu se lipesc de pereţii frigiderului dacă puneţi un covoraş dintr-o folie de aluminiu. Alimentele îngheţate se dezgheaţă în frigider,ci nu în bucătărie,aşa se împiedică înmulţirea rapidă a bacteriilor. O bucăţică mică de vanilie alungă mirosurile grele din frigider. Frigiderul se curăţă perfect cu oţet şi apă şi se lasă la zvântat.
Prepararea ouălor
Pentru cele mai multe gospodine prepararea ouălor este una dintre cele mai mari încercări. Ţine minte,ouăle cu coaja crăpată se pot fierbe într-o folie de aluminiu. Dacă vrei ouă tari,ele se fierb în apă rece timp de 15 minute. Pentru ouă cleioase, ţine minte aceste trucuri în bucătărie de la bunica: ele se fierb 4 minute în apă dată în clocot,iar cele moi se fierb 3 minute în apă dată în clocot. Ouăle fierte pentru salată sau pentru umplut,se curăţă perfect dacă înainte de a le curăţa se sparg la capul turtit şi se pun în apă rece.
Trucuri în bucătărie de la bunica - Curăţarea vaselor de gătit
Şi acum câteva sfaturi utile despre vasele de gătit. Crustele tari de aluat se curăţă dacă se freacă cu puţină hârtie şi sare,se ung cu ulei,apoi se acoperă cu p cârpă umedă. După două ore sunt ca noi. Mâncarea prinsă pe fundul cratiţei se presară cu sare grunjoasă şi se lasă o oră,arsura se desprinde uşor. Obiectele din fontă (plite,tigăi) se curăţă cu o ceapă tăiată în două şi se lustruiesc cu o pânză înmuiată în ulei.
Vasele de aluminiu se freacă cel mai bine cu un dop mare de plută,cu săpun şi apă caldă şi nu se lasă niciodată neşterse. Bicarbonatul de sodiu,oţetul şi zeama de varză sunt ingrediente care pot fi folosite cu succes la frecarea vaselor de alamă. Vasele în care s-a preparat peşte,se spală întâi cu apă rece,apoi cu apă caldă. Vasele de inox nu se spală decât cu săpun lichid,nu se freacă cu burete de sârmă sau tix. Ele se fierb cu 2 linguriţe de praf de copt.