Trucuri pentru un acvariu perfect

1 47921 original jpg jpeg

Te-ai hotărât să-ţi iei peştişori, dar nu ştii ce acvariu li se potriveşte? Îţi uşurăm misiunea spunându-ţi ce să alegi.

Acvariul mare,mai uşor de întreţinut

Fără îndoială,un acvariu mai mare este mult mai uşor de întreţinut. Şi asta deoarece într-un astfel de acvariu echilibrul biochimic al apei,foarte important pentru peştişori,se menţine mai mult timp.

La asta se adaugă faptul că peştii se vor simţi mai bine într-un acvariu spaţios,care-ţi oferă posibilitatea de a-l amenaja aşa cum vrei şi care va trebui curăţat mai rar. Partea proastă:este destul de costisitor şi ocupă mult spaţiu.

Alege-l în funcţie de peşti

Acvariul trebuie ales şi în funcţie de peştii pe care ţi-i doreşti. Un peştişor de 2,5 cm are nevoie de cel puţin 4 litri de apă. Iar cantitatea de apă creşte progresiv în funcţie de dimensiunea peştilor.

Fereşte-l de căldură

Acvariul trebuie aşezat într-un loc ferit de razele soarelui şi departe de sursele de căldură. De asemenea,ar trebui să fie în apropierea unei surse de curent.

Ţine cont şi de suportul pe care îl aşezi. Un acvariu mai mare de 40 de litri este greu şi trebuie să stea într-un loc solid şi stabil,indiferent că este vorba de un suport sau de o piesă de mobilier.

Câţi bani scoţi din buzunar?

Preţul unui acvariu mic începe de la 200 de lei,dar la asta se adaugă accesoriile. În funcţie de rasă şi de mărime,peştii pot fi şi ei destul de costisitori.