Trucuri să adormi rapid

1 80450 original jpg jpeg

Nu poţi să dormi indiferent de ce faci? Chiar dacă toate ştim că o baie fierbinte şi evitarea cafelei înainte de ora de somn sunt esenţiale şi chiar dacă respectăm cu stricteţe asta, Moş Ene tot nu vine pe la gene. Avem câteva trucuri pentru inducerea rapidă a somnului.

Stai trează!

Da, sună aiurea rău, dar ce vrem să spunem e că e bine să te trezeşti de dimineaţă şi să nu dormi la prânz. Bine, că nu poţi dacă ai job, dar vorbim de week-end sau de zilele libere. Încă ceva! Bagă-te în pat şi stai cu ochii larg deschişi. UN studiu făcut la Universitatea din Glasgow a relevat că persoanele care stau multă vreme cu ochii deschişi adorm mai repede. Cu cât te străduieşti mai mult să adormi, cu atât o să eşuezi mai tare.

Încălzeşte-ţi picioarele

Ori îţi pui şosete, ori îţi strecori lângă tine o butelcuţă cu apă caldă. Asta trimite creierului tău semnalul că e timpul să se pună pe modul sleep şi nu-ţi mai trimite sânge către extremităţi, ceea ce-nseamnă că, în scurt timp, sângele în exces îţi va încălzi corpul şi vei adormi.

Metoda 4-7-8

Specialiştii în medicină integrină îţi garantează că această metodă te ajută să adormi în mai puţin de un minut. Pune-ţi vârful limbii deasupra dinţilor de pe rândul de sus şi ţine-l acolo pe durata întregului exerciţiu. Vei expira pe gură, împrejurul limbii. Expiri complet pe gură, făcând un şuierat. Închide-ţi gura, trage aer în piept, uşor, în timp ce numeri până la 4. Ţine-ţi respiraţia până numeri la 7. Expiră complet pe gură şuierând, în timp ce numeri până la 8. Repetă asta de cel puţin 3 ori.

Bea lapte cu condimente

Un pahar de lapte cald, de soia, sau de altceva, dacă eşti intolerantă la lactoză, în care presari  turmeric, scorţişoară, ghimbir. Bea-l la trei ore după ultima masă.

Sursa foto: www.bookthatspot.com