Vopseşte-ţi părul fără chimicale!

1 80591 original jpg jpeg

O fi griul culoarea ta preferată, dar nu credem că şi la păr îţi place. Dacă unii văd părul grizonat drept un semn de înţelepciune, alţii îl văd drept un semn de, în fine, bătrâneţe. Mai sunt şi factorii genetici care se joacă cu grizonarea prematură a părului tău.

Pe măsură ce îmbătrânim, producţia melaninei scade şi, de aici, culoarea albă a părului. Sunt mai multe formule naturale, nonchimice, care să coloreze părul alb. Iată câteva:

Henna

Poate cea mai cunoscută dintre aceste formule este vopsirea părului cu henna. Plus că are şi proprietăţi antibacteriene şi antifungice. Ajută la restabilirea echilibrului pH-lui pielii.

Într-un bol de plastic, pune la înmuiat henna timp de 8 ore. Fierbe ceai negru şi lasă-l să se răcească câteva minute. Toarnă ceaiul în pasta de henna. Adaugă sucul de la o lămâie şi amestecă până obţii o pastă consistentă. Pune-ţi mănuşi şi întinde-ţi chestia asta pe păr. Las-o cam o oră. Spală cu un şampon delicat. Foloseşte această mixtură o dată pe lună.

Ulei de cocos

Nutrienţii din uleiul de cocos fac bine şi la păr. Acizii graşi din uleiul de cocos hrănesc scalpul şi stimulează creşterea părului. Sucul de lămâie are efecte miraculoase asupra părului, datorită conţinutului de vitamina C, B, a fosforului.

Într-un bol, amestecă câteva picături de ulei de cocos cu sucul de la o lămâie. Lasă să acţioneze cel puţin o oră. Spală cu un şampon delicat. Merge o dată pe săptămână să-ţi faci treaba asta.

Susanul negru (negrilica)

E excelent pentru scalp, stimulează, de asemenea, creşterea părului. Stimulează şi activitatea melanocitelor de a produce melanină, pigmentul responsabil pentru culoarea părului. Are proprietăţi antiîmbătrânire şi promovează un somn liniştitor. Se consumă negrilica de 2-3 opri pe săptămână, ca atare, sau presărată prin mâncare.

Sursa foto: urbol.com