Vrei să-ţi faci ordine în haine? Iată câteva trucuri care-ţi vor uşura munca!

1 68998 original jpg jpeg

Tricoul cu paiete, deloc stilul tău, primit în dar, sau geanta care a ajuns să pară ca după război după ce ai purtat-o ani în şir trebuie să facă loc altor piese în dulapul tău. Oricât de dragi ţi-ar fi, aceste obiecte încarcă inutil spatiul. În cazul în care ţi-e greu să te decizi ce să dai, ţine cont de sfaturile noastre.

Probabil că,pentru un bărbat,această operaţiune ar fi floare la ureche sau,fără îndoială,mult mai uşoară decât pentru o reprezentantă a sexului frumos. Şi e lesne de înţeles de ce lucrurile stau aşa. Avem nevoie de mai multe haine ca ei,pe unele le purtăm,altele ne aduc aminte de întâmplări frumoase,cele de firmă stau la loc de cinste ca să ne amintească de ce muncim,chiar şi dacă nu ni se mai potrivesc,iar lista poate continua la nesfârşit. Cum să nu fie eliberarea dressingului stresantă şi istovitoare?

Întreabă-te cât sau dacă îţi mai plac

Ne este greu să scăpăm de hainele şi de celelalte piese din dulap pentru că aceste lucruri fac parte din felul nostru de-a fi,ceea ce înseamnă că poartă în ele tot felul de semnificaţii care sunt mai importante decât cum arată. De aceea,când te hotărăşti să treci la treabă,trebuie să-ţi laşi emoţiile deoparte şi să faci alegeri dificile. Întreabă-te dacă îţi place cum arată cu adevărat obiectul respectiv. Dacă răspunsul e afirmativ,păstrează-l. În caz contrar,scapă de el:îl poţi dona sau vine online ori la un second hand. Eşti nehotărâtă? Raţionamentul e simplu:cu siguranţă nu-l vei purta,aşa că de ce să ocupe spaţiul degeaba?!

Stabileşte dacă mai pot fi purtate sau nu

Probabil că ai în dulap obiecte vestimentare pătate. Pot fi acestea curăţate sau sunt distruse definitiv? În ultimul caz,fără părere de rău,ştii ce ai de făcut. Ca să îndepărtezi petele,du piesele la o curăţătorie şi află în ce măsură pot fi eliminate în totalitate. Eşti dispusă să porţi o bluză care are o porţiune de material pătată,deşi nu e foarte vizibilă? Depinde de tine să iei cea mai bună decizie...

Ţine cont de cum îţi vin

Un alt aspect de care să ţii cont este dacă hainele din şifonier îţi mai vin sau nu. Dacă ai slăbit sau cântăreşti mai mult decât în anii tinereţii,trebuie să analizezi ce obiecte vestimentare ţi se mai potrivesc. De asemenea,întreabă-te cam de câte ori ai purtat fiecare piesă în ultimele luni. În funcţie de răspuns,analizează ce vrei să păstrezi sau e cazul să dai.