Ce ascunde durerea pe partea stângă a capului? Simptomele asociate pot indica o cauză exactă
O sănătate fizică bună îţi menţine şi o stare de spirit excelentă. Uneori, însă, este uşor să treci cu vederea simptomele minore. Durerile trecătoare sau micile erupţii pe piele par lipsite de importanţă şi pot fi ignorate, iar o vizită la medic ajunge să fie amânată o lungă perioadă de timp.
O durere care dispare şi revine poate fi atribuită unui program de lucru agitat. Unii tind să treacă cu vederea faptul că simptomele aparent simple pot fi semnul unor probleme de sănătate cu care corpul se luptă de mult timp. Poate fi chiar vârful unui aisberg dureros şi costisitor. Unele boli grave dau simptome care sunt uşor de sufocat cu analgezice în primă fază. Este vorba despre cancerul de colon, cu simptome benigne precum o modificare a mişcărilor intestinale, în special la persoanele care au peste 45 de ani.
Pierderea neaşteptată în greutate este un alt simptom pe care n-ar trebui să-l ignori, deoarece ar putea fi un semn al unor probleme cu tiroida sau al altor afecţiuni serioase: diabet, cancer pulmonar. De asemenea, durerea pe partea laterală a capului sau a feţei poate fi legată de probleme de sănătate mai mari decât pare la prima vedere.
Durerea pe partea laterală a feţei, cauza unei infecţii a sinusurilor
Durerile de cap sunt uneori manifestarea unei inflamaţii a ţesutului care acoperă sinusurile. Dacă la aceste dureri se adaugă şi secreţii nazale poate fi vorba despre o infecţie a sinusurilor. Durerea care cuprinde o parte a feţei nu pare a fi un simptom grav la prima vedere, dar n-ar trebui să te bazezi doar pe medicamentele analgezice, ci este indicat să consulţi medicul de familie pentru un diagnostic precis.
Cele mai grave boli semnalate de durerile de cap
Durerea facială poate apărea din cauza unei dureri de cap, infecţii bucale, a unei leziuni, abces sau migrene. Aceasta este adesea diagnosticată prin simpla localizare a durerii. Migrenele sunt adesea asociate cu dureri de cap puternice care încep sau se localizează în partea stângă a capului.
Citeşte şi:
Legătura neştiută dintre răceli şi durerile de dinţi. De unde apare confuzia?
La ce se referă, de fapt, expresia „Te-a tras curentul”. Mit sau realitate?
Durerea din partea stângă a capului, inclusiv a feţei, poate indica, de asemenea, o tumoare sau un chist în zona maxilarului. Cu toate că aceste afecţiuni sunt destul de rare, această posibilitate trebuie exclusă. Dacă durerea este însoţită de umflarea maxilarului sau a feţei, răni hemoragice deschise sau creşterea ţesuturilor din jurul dinţilor, toate acestea pot fi semnele prezenţei unei tumori sau a unui chist. Potrivit publicaţiei „Medical News Today‟, ar putea fi, de asemenea, o compliaţie a unei leziuni din trecut sau o manifestare a lezării nervilor faciali din partea stângă a feţei.
FOTO: Shutterstock