Ciupercile, alimentul ideal în perioada de post. Au beneficii uimitoare: te ajută să slăbeşti şi îţi cresc imunitatea

1 ciuperci beneficii jpg jpeg

În plină perioadă de post, printre cele mai consumate şi gătite alimente se regăsesc ciupercile. Trebuie să ştii că pe lângă faptul că pot fi integrate în numeroase preparate de post, ciupercile au proprietăţi benefice pentru organism. De exemplu, consumul regulat asigură un sistem imunitar ridicat, iar faptul că sunt sărace în calorii te poate ajuta să slăbeşti.

Ciupercile pot fi introduse cu succes în dieta voastră zilnică, mai ales în Postul Paştelui, cel mai lung şi aspru dintre toate cele de peste an. Iată o listă cu beneficii pe care acest aliment le are asupra organismului!

1.Ciupercile stimulează producţia de vitamina D, o vitamină extrem de importantă pentru sănătate, notează doctorulzilei.ro.

Acest aliment fabulos iţi va ajuta corpul să producă singur vitamina D, mai ales dacă vei sta şi la soare.

Ce este bine să ştii despre gluten

2.Stimulează funcţia sistemului imunitar

Consumul regulat de ciuperci ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, producând prin celule proteinele antivirale.

3.Ajută la pierderea în greutate

Ciupercile sunt sărace în calorii şi ajută la accelerarea metabolismului.

4.Ciupercile protejează sănătatea vezicii urinare

Conţinutul bogat în seleniu poate reduce riscul cancerului de vezică.

5.Scad nivelulul colesterolului

Ciupercile sunt bogate în fibre şi enzime şi normalizează nivelul de colesterol din sânge.

 Mierea, o adevărată comoară! Cum s-o foloseşti în tratamentele de înfrumuseţare 6.Vindecă anemia

Fierul este mineralul responsabil de producerea globulelor roşii şi de o stare de sănătate bună a organismului. Orice carenţă de fier duce la dezechilibrarea organismului. Iar ciupercile reprezintă o sursă bună şi naturală de fier.

7.Tratează anemia

Consumul regulat de ciuperci ajută la tratarea diabetului deoarece nu conţin grăsimi, nici colesterol şi sunt foarte sărace în carbohidraţi.

8.Ajută la prevenirea cancerului de sân şi de prostată

Când ciupercile sunt folosite în scop medicinal, acestea au proprietăţi anti-tumorale.

9.Ciupercile întăresc sănătatea sistemului osos. Sunt bogate în calciu, un nutrient esenţial pentru întărirea şi formarea oaselor.

10.Combat radicalii liberi. Ciupercile reprezintă o sursă minunată de antioxidanţi. Consumul lor regulat reprezintă un real ajutor pentru organism. Se va menţine sănătos şi la parametri optimi.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg