Ciupercile, alimentul ideal în perioada de post. Au beneficii uimitoare: te ajută să slăbeşti şi îţi cresc imunitatea

1 ciuperci beneficii jpg jpeg

În plină perioadă de post, printre cele mai consumate şi gătite alimente se regăsesc ciupercile. Trebuie să ştii că pe lângă faptul că pot fi integrate în numeroase preparate de post, ciupercile au proprietăţi benefice pentru organism. De exemplu, consumul regulat asigură un sistem imunitar ridicat, iar faptul că sunt sărace în calorii te poate ajuta să slăbeşti.

Ciupercile pot fi introduse cu succes în dieta voastră zilnică, mai ales în Postul Paştelui, cel mai lung şi aspru dintre toate cele de peste an. Iată o listă cu beneficii pe care acest aliment le are asupra organismului!

1.Ciupercile stimulează producţia de vitamina D, o vitamină extrem de importantă pentru sănătate, notează doctorulzilei.ro.

Acest aliment fabulos iţi va ajuta corpul să producă singur vitamina D, mai ales dacă vei sta şi la soare.

Ce este bine să ştii despre gluten

2.Stimulează funcţia sistemului imunitar

Consumul regulat de ciuperci ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, producând prin celule proteinele antivirale.

3.Ajută la pierderea în greutate

Ciupercile sunt sărace în calorii şi ajută la accelerarea metabolismului.

4.Ciupercile protejează sănătatea vezicii urinare

Conţinutul bogat în seleniu poate reduce riscul cancerului de vezică.

5.Scad nivelulul colesterolului

Ciupercile sunt bogate în fibre şi enzime şi normalizează nivelul de colesterol din sânge.

 Mierea, o adevărată comoară! Cum s-o foloseşti în tratamentele de înfrumuseţare 6.Vindecă anemia

Fierul este mineralul responsabil de producerea globulelor roşii şi de o stare de sănătate bună a organismului. Orice carenţă de fier duce la dezechilibrarea organismului. Iar ciupercile reprezintă o sursă bună şi naturală de fier.

7.Tratează anemia

Consumul regulat de ciuperci ajută la tratarea diabetului deoarece nu conţin grăsimi, nici colesterol şi sunt foarte sărace în carbohidraţi.

8.Ajută la prevenirea cancerului de sân şi de prostată

Când ciupercile sunt folosite în scop medicinal, acestea au proprietăţi anti-tumorale.

9.Ciupercile întăresc sănătatea sistemului osos. Sunt bogate în calciu, un nutrient esenţial pentru întărirea şi formarea oaselor.

10.Combat radicalii liberi. Ciupercile reprezintă o sursă minunată de antioxidanţi. Consumul lor regulat reprezintă un real ajutor pentru organism. Se va menţine sănătos şi la parametri optimi.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg