Ciupercile, alimentul ideal în perioada de post. Au beneficii uimitoare: te ajută să slăbeşti şi îţi cresc imunitatea

1 ciuperci beneficii jpg jpeg

În plină perioadă de post, printre cele mai consumate şi gătite alimente se regăsesc ciupercile. Trebuie să ştii că pe lângă faptul că pot fi integrate în numeroase preparate de post, ciupercile au proprietăţi benefice pentru organism. De exemplu, consumul regulat asigură un sistem imunitar ridicat, iar faptul că sunt sărace în calorii te poate ajuta să slăbeşti.

Ciupercile pot fi introduse cu succes în dieta voastră zilnică, mai ales în Postul Paştelui, cel mai lung şi aspru dintre toate cele de peste an. Iată o listă cu beneficii pe care acest aliment le are asupra organismului!

1.Ciupercile stimulează producţia de vitamina D, o vitamină extrem de importantă pentru sănătate, notează doctorulzilei.ro.

Acest aliment fabulos iţi va ajuta corpul să producă singur vitamina D, mai ales dacă vei sta şi la soare.

Ce este bine să ştii despre gluten

2.Stimulează funcţia sistemului imunitar

Consumul regulat de ciuperci ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar, producând prin celule proteinele antivirale.

3.Ajută la pierderea în greutate

Ciupercile sunt sărace în calorii şi ajută la accelerarea metabolismului.

4.Ciupercile protejează sănătatea vezicii urinare

Conţinutul bogat în seleniu poate reduce riscul cancerului de vezică.

5.Scad nivelulul colesterolului

Ciupercile sunt bogate în fibre şi enzime şi normalizează nivelul de colesterol din sânge.

 Mierea, o adevărată comoară! Cum s-o foloseşti în tratamentele de înfrumuseţare 6.Vindecă anemia

Fierul este mineralul responsabil de producerea globulelor roşii şi de o stare de sănătate bună a organismului. Orice carenţă de fier duce la dezechilibrarea organismului. Iar ciupercile reprezintă o sursă bună şi naturală de fier.

7.Tratează anemia

Consumul regulat de ciuperci ajută la tratarea diabetului deoarece nu conţin grăsimi, nici colesterol şi sunt foarte sărace în carbohidraţi.

8.Ajută la prevenirea cancerului de sân şi de prostată

Când ciupercile sunt folosite în scop medicinal, acestea au proprietăţi anti-tumorale.

9.Ciupercile întăresc sănătatea sistemului osos. Sunt bogate în calciu, un nutrient esenţial pentru întărirea şi formarea oaselor.

10.Combat radicalii liberi. Ciupercile reprezintă o sursă minunată de antioxidanţi. Consumul lor regulat reprezintă un real ajutor pentru organism. Se va menţine sănătos şi la parametri optimi.



Recente

Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg
shutterstock 2452382063 jpg
shutterstock 2277522461 (1) jpg
Mulțumim, Daniela, Emilia și Marian! (2) jpg
Beneficiile utilizării unui cap de manechin cu păr natural pentru practica de hairstyling jpg
Ce instrumente nu ar trebui să lipsească din trusa unui tehnician de unghii jpg
Cornuri in doua culori  Sursa foto shutterstock 31163509 jpg
Clatite cu branza si spanac  Sursa foto shutterstock 1415857712 jpg
2148845995 jpg
Organizarea meselor zilnice pentru femeia modernă cum să folosești eficient lada frigorifică jpeg
Prajtura cu nuca de cocos  Sursa foto shutterstock 1928203232 jpg