Cum alegi cel mai potrivit storcător de legume şi fructe? Aspecte de care să ţii cont

1 pixabay com poza fb jpg jpeg

Sucurile de fructe făcute în casă sunt unele dintre cele mai la îndemână surse de sănătate zilnică. Sunt persoane care nu preferă în mod special să mănânce fructe sau legume. Pentru acestea, un suc de fructe, eventual cu un adaos de legume şi verdeţuri, reprezintă o alternativă binevenită pentru un aport de vitamine, fibre, minerale şi nutrienţi.

Dacă te numeri printre ele, e bine să ştii că, dincolo de sucurile fresh, naturale din comerţ, ai posibilitatea de a-ţi achiziţiona propriul storcator de legume si fructe. În felul acesta ştii sigur că sucul obţinut este 100% natural şi că îl bei proaspăt.

De ce aspecte trebuie să ţii cont atunci când alegi storcătorul de legume şi fructe?

Pentru a fi sigură că alegi cel mai bun storcător pentru tine, fii atentă la câteva caracteristici, şi anume:

3 pexels com1 jpg jpeg

Sursa foto: pexels.com

Tipurile de fructe pe care vrei să le storci

Dacă te rezumi la câteva fructe moi pentru un fresh, poţi opta pentru un model de storcător mai simplu.

În schimb, dacă vrei un aparat capabil să stoarcă şi fructe cu coajă mai tare, diverse tipuri de legume, rădăcinoase şi chiar verdeţuri, atunci trebuie să îţi îndrepţi atenţia spre modele mai complexe. Acestea din urmă sunt şi de mai mari dimensiuni şi necesită un buget mai generos.

Modalitatea de stoarcere

Pe piaţă găsim trei tipuri de storcătoare de fructe şi legume.

Cel mai întâlnit este storcătorul de citrice, cu cea mai simplă tehnologie de stoarcere. Este cel mai ieftin model, însă poate fi folosit doar pentru stoarcerea citricelor.

Al doilea tip este reprezentat de storcătoarele centrifugale. Unele modele sunt prevăzute cu opţiuni de alegere a texturii sucului, în funcţie de cum îl doreşti: mai limpede sau mai cremos.

Al treilea tip este storcătorul cu presare la rece. Este şi cel mai scump, dar sucul prezintă o calitate ridicată. Modelele profesionale au capacitatea de a stoarce fructe şi legume întregi, fără să fii nevoit să le tai în bucăţi, iar curăţarea este una simplă, pentru că ai posibilitatea de a scoate părţile detaşabile şi a le pune în maşina de spălat vase. Sucul care rezultă are o textură mai uniformă decât cele preparate cu alte tipuri de storcatoare şi nu conţine sedimente.

Un alt avantaj este reprezentat şi de faptul că nu mai ai nevoie de un presor, aşa cum se întâmplă în cazul aparatelor cu centrifugare. La aparatele cu presare la rece, fructele şi legumele cad prin intermediul gravitaţiei spre axul canelat.

2 itgalaxy ro png png

Tipul de suc extras

Ce tip de suc îţi place? Preferi un suc mai limpede sau unul cu mai multă pulpă?

În funcţie de răspunsul tău, ai la dispoziţie două tipuri de storcătoare:

  • cel centrifugal oferă un suc mai apos
  • pentru un suc cu o cantitate mai mare de pulpă îţi recomandăm un aparat cu presare la rece.

Diametrul tubului prin care se introduc fructele şi legumele

Un diametru mai redus poate îngreuna căderea fructelor spre stoarcere, aşa că va trebui să tai mai mici bucăţile de fructe şi legume pentru a încăpea mai uşor.

În schimb, dacă vrei să nu consumi timp feliind fructe, poţi cumpăra un storcător care are tubul cu un diametru de 70 de mm sau mai mult.

Nivelul de zgomot generat

Dacă îţi propui să prepari sucuri zilnic şi ai copii mici acasă, nivelul de zgomot este destul de important, deoarece nu vrei să le tulburi liniştea. De aceea, e bine să ştii că storcătoarele centrifugale prezintă un nivel mai ridicat de zgomot, comparativ cu cele cu ax canelat (cu presare la rece), care au o tehnologie de tip masticare şi astfel sunt mai silenţioase.

4 pexels com2 jpg jpeg

Sursa foto: pexels.com

Viteza de stoarcere

Din nou apare o diferenţă mare între cele două tipuri de storcătoare de legume şi fructe şi anume: cele centrifugale sunt mai rapide, astfel că sunt alegerea ideală dacă vrei să îţi prepari un suc natural la micul dejun, când timpul pe care îl ai la dispoziţie acasă este mai scurt.

Storcătoarele cu presare la rece au un timp mai îndelungat de preparare a sucului, însă şi o calitate mai bună. Tehnologia prin centrifugare, fiind rapidă, poate încălzi sucul, ducând la oxidarea acestuia.

Presarea la rece este mai lentă, însă sucul este mai proaspăt, iar cantitatea rezultată este mai mare decât cea obţinută prin centrifugarea rapidă. Deoarece sucul obţinut prin această metodă nu se oxidează, el poate fi păstrat şi 2-3 zile la frigider.

Dacă vrei să îţi comanzi în perioada următoare un storcător de fructe, fii atentă la aspectele de mai sus. Gândeşte-te bine ce anume îţi doreşti şi, în funcţie de acest lucru, alege cel mai potrivit produs pentru tine. Din momentul în care îl ai la tine acasă, vei putea prepara zilnic sucuri naturale delicioase pentru tine şi cei dragi.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg