Kalitsounia, desertul grecesc care îți cucerește familia!
Crocante la exterior şi cremoase în interior, micile gustări cu brânză şi miere numite Kalitsounia sunt asociate cu insula Creta. Află secretele preparării lor şi oferă-le celor dragi un răsfăţ care să le amintească de vacanţă!

Ingrediente
450 g făină
40 g zahăr
2 linguri praf de copt
1 ou
185 ml lapte
60 ml ulei
1 gălbenuş
seminţe de susan
Pentru umplutură:
180 g brânză feta
180 g brânză dulce
1 ou
30 g zahăr
1 linguriţă miere
1 linguriţă scorţişoară
Vezi şi: Altfel de clătite cu brânză de vaci. Sunt gata în timp record!
Mod de preparare
Mixezi făina cu zahărul, praful de copt, oul, laptele şi uleiul. Dai la rece aluatul obţinut, pentru o oră.
Pentru umplutură, amesteci toate ingredientele. Când aluatul este gata, pudrezi cu făină o suprafaţă de lucru curată. Întinzi aluatul în foaie medie ca grosime, apoi îl tai în pătrate.
Pui câte o linguriță şi jumătate de umplutură în centrul fiecărui pătrat de aluat și duci colţurile spre mijloc.
Te-ar mai putea interesa: Pont pentru petrecerile de weekend: prăjitură cu brânză de vaci şi fructe
Treci toate pacheţelele de aluat într-o tavă tapetată. Le ungi cu gălbenuş bătut şi diluat cu puţină apă. Introduci tava în cuptor, 20 de minute. Laşi la răcit circa zece minute, apoi ungi cu miere şi presari seminţe de susan.
FOTO: Shutterstock






























