Dieta cu gheață, o metodă nouă de slăbit. Chiar ajută la pierderea kilogramelor în plus?

Lumea dietelor este vastă, iar regimul cu gheață este una dintre cele mai noi metode care ar ajuta oamenii să slăbească. Dar chiar este eficientă? Iată ce spune un nutriționist! 

image

Dieta cu gheață este un regim alimentar hipocaloric, care presupune consumul alimentelor reci sau înghețate (inclusiv gheață) pentru a stimula pierderea în greutate. După cum sugerează numele, preparatele calde, precum și cele cele aflate la temperatura camerei, nu fac parte din regim! 

Ideea de bază din spatele acestei diete este că organismul folosește energie pentru a topi gheața și a o aduce la temperatura corpului, ceea ce contribuie la arderea caloriilor suplimentare: „Baia rece sau baia cu gheață scade temperatura corpului din exterior, iar dieta cu gheață scade temperatura corpului din interior‟, spune Lena Bakovic, nutriționist la „Top Nutrition Coaching‟. În plus, consumând gheață, oamenii rămân hidratați, ceea ce ar ajuta la controlul apetitului. 

Citește și acest articol: De ce nu mai slăbești? Când începe stagnarea în procesul de slăbire și cum depășești această etapă 

Chiar te ajută să slăbești dieta cu gheață? 

Este dovedit științific că expunerea corpului la frig poate fi benefică pentru starea generală de sănătate, deoarece reduce nivelul de stres și previne bolile asociate cu îmbătrânirea, scrie „Jurnalul Internațional de Sănătate‟, însă, potrivit nutriționistului Lena Bakovic, nu există dovezi care să susțină teoria potrivit căreia răcirea corpului din interior crește rata metabolică.

Vezi și acest articol: Iată ce modificări produce frigul în organism! 

De asemenea, potrivit „Medical News Today‟, eficacitatea acestui plan alimentar poate varia în funcție de mai mulți factori, respectiv: de genetică, calitatea somnului, numărul de calorii consumate zilnic, nivelul de activitate fizică, precum și de intensitatea și durata expunerii la frig:

„Dieta cu gheață poate fi promițătoare, dar nu este bine ca o persoană să se bazeze exclusiv pe acest plan alimentar pentru o pierdere sănătoasă în greutate‟, notează publicația.

În cele din urmă, experții medicali încurajează alte metode pentru pierderea în greutate, cum este alimentația echilibrată, bogată în nutrienți, și totodată hipocalorică, precum și exercițiile fizice regulate. 

Sursă foto: Shutterstock