Remedii care alungă grijile și te ajută să dormi

Deși te simți obosit, închizi ochii, însă gândurile te copleșesc? Nu te îngrijora! Încearcă aceste remedii naturale și insomnia nu te va mai supăra. 

image

Noi credem că medicamentele pentru combaterea tulburărilor de somn ar trebui administrate ca ultimă metodă de tratament. Până la pastile, cel mai probabil trebuie să schimbi stilul de viață, dieta, anumite obiceiuri, să prioritizezi lucrurile care chiar contează pentru tine și să înveți să gestionezi stresul. În timp ce bifezi aceste măsuri, delectează-te cu ceșcuțe de ceai aromat, care te ajută să te odihnești mai bine. 

Roinița are acțiune sedativă 

Compuşii din frunzele de roiniţă au calități sedative (produc o stare de liniște) şi, prin urmare, au efecte benefice asupra insomniilor de origine nervoasă. Seara, înainte de culcare, poţi bea un ceai de roiniţă, pe care, opţional, îl poţi combina cu valeriană, altă plantă cu beneficii în combaterea insomniei. Ca să-l prepari, pui una – două linguriţe de plantă uscată și mărunțită la o cană cu apă fierbinte (250 ml) şi lași la infuzat câteva minute, apoi strecori. Ar fi bine să bei până la două cești de ceai pe zi, după mesele principale. 

Verbina calmează simțurile 

Dacă ai în casă verbină, să știi că această plantă te va ajută să ai un somn liniștit. Planta are proprietăți calmante, așa că un ceai băut înainte de culcare va acționa ca un somnifer blând. Prepară licoarea dintr-o linguriță de plantă peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lași la infuzat câteva minute, strecori și bei ceaiul cald, cu o oră înainte de culcare. Pentru cei care suferă de insomnii, se recomandă o cură de aproximativ două săptămâni. 

Passiflora alungă stările de anxietate 

Un alt sedativ natural puternic este extractul de passiflora. Încă din vremuri de demult, naturopații recomandau planta uscată şi mărunţită sub formă de ceaiuri sau ca atare pacienţilor cu stări de anxietate şi insomnii. Atenţie, passiflora nu este indicată dacă suferi de o boală de inimă, dacă iei un tratament medicamentos care ar putea interacţiona cu planta şi nici în sarcină! Îl găsești în magazinele cu produse naturiste. Ia câte 10-20 de picături de două – trei ori pe zi, diluate în 50 ml de apă, după mese. 

@shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg