Ela Crăciun: „Datoria unui părinte e să își educe copilul să fie conștient de alegerile pe care le face"

Foarte mulți părinți își pun singuri etichete, de  mamă rea sau de un tată care nu este suficient de bun, gândindu-se că așa sunt judecați de copiii lor.

image

Aceste „remușcări‟ apar atunci când vine vorba despre libertatea pe care ei  o oferă fiilor lor.

Evident, copiii au nevoie să fie liberi, să învețe să aleagă ceea ce este bine pentru ei. Iar în ziua de azi, generațiile de copii, adolescenți, tineri știu să își ia singuri libertatea.Important este ca un copil să învețe de la părinții săi că libertatea înseamnă cunoaștere, conștientizare și asumare.

Ela Crăciun exact așa construiește educația celor trei copii ai săi, mai ales atunci când vine vorba de sănătate și de ceea ce mănâncă.

„Unui copil, nu este important doar să-i umpli stomacul. Semnificativ este cu ce îi umpli, în așa fel încât el să aibă vitamine, nutrienți, proteine. Datoria mea de părinte este să-i sfătuiesc pe copiii meu ce să aleagă să mănânce. I-am învățat regula de bază referitor la ceea ce trebuie să punem într-o farfurie: fibre, proteine, vitamine. Educația pe care eu o fac este pe termen lung, ca ei să beneficieze de ea toată viața‟, spune Ela Crăciun

Invitată în ediția „Click! Pentru femei‟ – „365 de mese sănătoase pentru întreaga familie", Ela Crăciun subliniază ce înseamnă pentru ea a mânca sănătos.

Ela crede cu tărie că asta reprezintă a mânca în mod corect,  dar fără interdicțiile care duc la frustrări și provoacă o stare de oboseală.  Evident că Ela și cei trei copii ai săi merg la fast food, mănâncă și pizza. Iar Ela nu se poate abține de la marea ei slăbiciune... dulciurile.

Citește Geografie într-o farfurie: harta preparatelor culinare din întreaga lume

În interviul realizat de Antoaneta Banu, in ediția online tv, Ela povestește că a încercat nenumărate diete, iar  cure de slăbire ține de când se știe.  Doar că într-o bună zi a obosit.

A mers la un nutriționist de la care a învățat esențialul. Dieta nici nu trebuie să existe în vocabularul nostru. Important este modul în care noi abordăm  marcarea.

Da, avem voie să mâncăm de toate, absolut orice. Dar, există micul detaliu care face diferența: moderația. A învățat și respectă acest principiu pe care îl aplică și în educația copiilor ei. Nu le este nimic interzis dar, moderația și mai ales atenția la porția pe care o pun in farfurie.

Respectând zi de zi acest principiu, Ela a ajuns să  mănânce azi dintr-o prăjitură doar doup, trei lingurițe. Este suficient cât să își îndeplinească pofta. Așa procedează și in vacanțele all inclusiv, din care mai toți revenim acasă cu multe kg în plus de care apoi, scăpăm foarte greu.

Vezi și Alimentele care cresc pe nesimţite riscul de inflamaţii în corp. Pe unele le consumi zilnic

Urmărește ediția integral și descoperă cea de a  treia carte despre nutriție, scrisă de Ele Crăciun. ,,365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi‟

image

După succesul primelor sale două volume, ,,9 luni fără griji‟ şi ,,12 luni fără griji‟, care deja se află la cel de-al treilea tiraj, Ela Crăciun a lansat cartea de gătit în care vei regăsi rețete sănătoase pe care le poți prepară rapid și ușor.  Cartea  este realizată cu susținerea profesioniștilor din nutriție și pediatrie.

Ele Crăciun este cunoscut realizator și prezentator tv, autor și parenting influencer.



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg