Ce ascunde mâncatul noaptea. Plus, soluții pentru acest obicei nociv!

Dacă ai obiceiul să te trezești noaptea din somn, din cauză că îți este foame, este cazul să faci o mică schimbare în meniul tău! Specialiștii spun că alimentația din timpul zilei are o mare legătură cu această deprindere nocivă pentru sănătate. 

image

Fie că iei o mică gustarea sau chiar o masă completă, mâncatul noaptea poate avea efecte nocive asupra organismului. În această manieră, poți acumula mai repede kilograme în plus, somnul îți va fi afectat, iar nivelul de stres va fi mai crescut pe parcursul zilei următoare. Potrivit dieteticienilor, dacă obișnuiești să te trezești noaptea din somn pentru a mânca, te poți confrunta cu un deficit alimentar. Iată ce nu trebuie să îți lipsească din alimentație! 

Ce poate ascunde mâncatul noaptea 

Această deprindere te poate avertiza că este cazul să introduci în alimentația ta o mică gustare sau o masă completă, (dar slab calorică) înainte de culcare. Înainte de somn, este bine să consumi lactate slabe, un fruct, nuci și semințe sau o salată cu pește sau carne albă. În plus, este abolut necesar să te asiguri că organismul beneficiază pe parcursul zilei de aportul necesar de carbohidrați și proteine. Asta pentru că restricția alimentară din timpul zilei duce la un consum mai mare de alimente seara sau pe parcursul noapții.

În plus, o altă cauză poate fi deficitul alimentar de după antrenamentul sportiv făcut seara. Dacă nu vei mânca după antrenament, sunt șanse mari să te trezești noaptea în fața frigiderului. O alegere excelentă este reprezentată de proteinele în combinație cu legume. Proteinele nu doar că ajută la refacerea musculară, ci și conferă sațietate. Consumă și carbohidrați, precum: cereale integrale sau fasole și vei adormi mai repede! 

Stresul, o altă cauză 

Un alt motiv este și nivelul ridicat de stres de pe parcursul zilei, deoarece stresul poate dezechilibra microbiomul intestinal. De asemenea, vitamina D obținută de la lumina soarelui și din la alimente poate ajută la reglarea apetitului. De aceea, asigură-te că petreci cel puțin o oră în aer liber, pe parcursul zilei și că în alimentația ta se regăsesc produse care o conțin, precum: ciuperci, citrice, produse lactate, fructe de mare. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte  Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate  Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina  Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara  Sfaturi utile  624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti  Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg