Fructe periculoase pentru siluetă. Evită-le dacă ești la dietă!

După meniul bogat de Paște, ai început să consumi alimente cu un conținut scăzut de calorii? Dacă ai răspuns afirmativ, un specialist în nutriție îți recomandă să stai departe de anumite fructe ce favorizează apariția kilogramelor în plus. 

image

Fructele sunt sănătoase, dar dacă vrei să slăbești, este important să le consumi cu moderație și să le alegi pe cele care conțin puține calorii și zahăr. Ca să scapi mai ușor de kilogramele în plus, nutriționistul Lisa Richards îți recomandă să eviți două categorii de fructe. Care sunt acestea? 

Citește și: Cele mai bune fructe care subțiază talia. Care dintre ele alungă poftele culinare și favorizează slăbirea

Dietele fulger ale artiștilor. Ce mănâncă când vor să slăbească rapid? 

De ce să eviți fructele confiate și pe cele tropicale 

Potrivit specialistului, fructele confiate și cele tropicale pot fi „dușmanii‟ siluetei. În primul rând, fructele confiate sunt fructe cărora li se adaugă zahăr sau siropuri în timpul prelucrării, ceea ce înseamnă și mai multe calorii. În această categorie se pot încadra: stafidele, curmalele, prunele, smochinele, caisele, merișoarele, merele și bananele ce pot fi găsite și în variantă uscată. 

image

În al doilea rând, specialistul spune că fructele tropicale, precum mango și papaya nu sunt grozave pentru pierderea în greutate, în special dacă sunt consumate în cantități mari, deoarece au un conținut mai ridicat de zahăr, față de alte fructe, așa cum sunt căpșunile sau fructele de pădure. „Această categorie tinde să aibă mai mult zahăr și mai multe calorii decât alte fructe, așa cum sunt fructele de pădure, iar dacă îți dorești să eviți zahărul, mai bine stai departe de ele‟, a spus nutriționistul.

Totuși, dacă îți este poftă de un astfel de fruct, specialistul în nutriție îți recomandă să te limitezi la o singură porție: „Totul este în regulă cu moderație‟, a precizat Lisa Richards, pentru „She Finds‟.  

Sursă foto: Shutterstock