5 alimente care te scapă de răceală

1 65988 original jpg jpeg

Îţi curge nasul, strănuţi şi simţi că te iau toate căldurile? Este clar că ai răcit, însă înainte să dai fuga la farmacie, te poţi trata cu anumite alimente.

Ceai cu miere

Este una dintre cele mai recomandate băuturi în caz de răceală,fiindcă are proprietăţi antibacteriene,iar mierea are şi un aport de substanţe antioxidante. Te va ajuta să te vindeci mai repede pentru că te hidratează şi stimulează transpiraţia prin care se elimină şi toxinele.

Usturoi

Dacă nu-ţi faci griji din cauza mirosului şi vrei să te vindeci repede,atunci ar trebui să consumi cât mai mult usturoi. Cel mai indicat este cel crud,dar îl poţi adăuga şi în preparate.

Citeşte şi:

3 uleiuri esenţiale bune în răceală

Tratează răceala copiilor cu remedii naturiste!

Fulgii de ovăz

Sunt cunoscuţi datorită faptului că-ţi oferă o senzaţie de saţietate de lungă durată,însă au în compoziţia lor multe vitamine şi minerale care-ţi vor întări sistemul imunitar pentru ca tu să te pui pe picioare în cel mai scurt timp.

Iaurt

Nu toate bacteriile sunt rele,iar în iaurt,şi în special,în kefir sunt unele care contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Seminţele de dovleac

Au în compoziţia lor mult zinc,un mineral care luptă împotriva infecţiilor şi stimulează sistemul imunitar. Le poţi prăji puţin şi să le adaugi în salate sau le poţi consuma ca atare sub formă de gustare.