5 «reţete» vindecătoare cu ghiocei

1 53651 original jpg jpeg

Vestitori ai primăverii, ghioceii ne încântă nu doar cu aspectul lor deosebit, ci şi cu multiplele întrebuinţări pe care le au, ca adjuvanţi în tratarea bolilor.Sunt folosiţi din timpuri străvechi ca remedii în cazul migrenelor sau al reumatismului şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Bune pentru reumatici

Reumaticii şi persoanele cu dureri musculare frecvente au de suferit în urma schimbărilor de vreme. Cum primăvara este un sezon de tranziţie şi temperaturile încep să fie mai ridicate,este posibil să resimţi o stare generală de rău şi să fii lipsită de energie. Întrucât au un efect analgezic asupra organismului,ghioceii te pot ajuta în acest sens. Ca să beneficiezi de proprietăţile lor terapeutice,adaugă un pumn de ghiocei în apa caldă de baie şi stai 20 de minute cât să te relaxezi. În plus,la nevoie,îi poţi aplica pe articulaţiile dureroase,sub formă de comprese.

Circulaţia sângelui,intensificată de tinctură

Tinctura de ghiocei este recomandată în cazul în care suferi de sindromul mâinilor şi al picioarelor reci. Ca să-ţi pui sângele în mişcare,alege 20 de fire de ghiocei pe care le macerezi în 100 mlde alcool de 60 de grade C,timp de două săptămâni. După ce ai strecurat soluţia,o foloseşti pentru masarea locurilor cu probleme.

Cataplasme cu efecte rapide

Păcătoasele varice îţi dau dureri greu de suportat? Domoleşte-le cu remedii eficiente cu ghiocei. Se prepară din 10-15 ghiocei,care se toacă şi se macerează în alcool medicinal,timp de 10 zile. Fricţionează zona cu acest amestec. La fel de util este dacă pui amestecul într-un tifon sau într-un pansament de bumbac şi îl laşi să acţioneze pe varice atunci când dormi. De asemenea,decoctul din gingaşele plante este folosit pentru a remedia simptomele candidozei vaginale. Fierbe 30 de grame de flori şi frunze uscate de ghiocei într-un litru şi jumătate de apă,apoi fă spălături locale în fiecare zi.

Alungă durerile de cap

Atunci când ai migrene,pune-ţi pe frunte o cataplasmă cu ghiocei,pe care o prepari din câteva flori zdrobite. Este indicat să acţioneze un sfert de oră. Alungă suferinţa,te va relaxa şi ajută şi la menţinerea capacităţii de memorare. Bulbul plantei conţine galantamină,care contribuie la creşterea nivelului de acetilcolină,o substanţă din creier implicată în transmiterea mesajelor de la celulele nervoase. Aceasta este şi explicaţia pentru care substanţele active din ghiocei sunt folosite în compoziţia medicamentelor recomandate pentru boala Alzheimer.

Atenuează petele şi pistruii

simeon stalpnicul png

Dacă ai coşuri,pete inestetice pe faţă şi pistrui,încearcă un leac binefăcător cu ghiocei. Peste 20 de fire de ghiocei stoarce zeama de la două lămâi şi las-o la macerat o săptămână. Apoi,strecoară soluţia şi pune-o în sticle închise la culoare şi bine sigilate. Tamponează petele până când se atenuează.Recente

casa bântuită foto  Shutterstock jpg
Pui souvlaki Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau 1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde sursa  Shutterstock jpg
Intepatura de albine jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg