6 beneficii ale cuprului pentru sănătate
Cuprul este un element esenţial pentru menţinerea sănătăţii tale deoarece este implicat în multe dintre funcţiile organismului. Îl poţi procura în mod natural direct din alimente precum seminţe, fasole, linte, avocado, carne, fructe de mare şi sfeclă sau din suplimente. Iată la ce este de folos!
Previne cancerul
Cuprul este privit ca un antioxidant deoarece ajută la prevenirea distrugerii celulelor din cauza radicalilor liberi. Întăreşte sistemul imunitar, reduce riscul dezvoltării bolilor şi ajută accelerarea procesului de recuperare.
Menţine sănătatea inimii
Necesar în formarea vaselor noi de sânge, cuprul are proprietăţi antiinflamatoare, de aceea joacă un rol esenţial în menţinerea sănătăţii cardiovasculare. Totodată, poate fi de folos la echilibrarea nivelului colesterolului.
Oase mai rezistente
Cuprul ajută la regenerarea oaselor şi conform studiilor ar ajuta la prevenirea uneia dintre cele mai frecvente afecţiuni osoase- osteroporoza.
Antiinflamator
Folosit pentru proprietăţile sale antiinflamatoare, cuprul este utilizat pentru calmarea durerilor produse din cauza artritei. Purtarea brăţărilor din cupru folosită ca metodă de tratament de către pacienţii care suferă de artrită s-a dovedit a fi benefică, cu toate că momentan nu există multe dovezi în acest sens.
Proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene
În urma studiilor s-a descoperit că acest metal poate distruge şi inhiba totodată răspândirea bacteriilor, precum E.coli. Datorită proprietăţilor sale antibacteriene, cuprul este folosit şi pentru purificarea apei.
Pentru creier sănătos
Cuprul poate ajuta la prevenirea apariţiei sclerozei în plăci, afecţiune care inhibă funcţiile creierului şi care contribuie la formarea bolii Alzheimer.