Ajutoare contra răcelii de vară

1 75571 original jpg jpeg

Răceala este o boală comună, de origine virală, şi antrenează binecunoscutele simptome: nas înfundat, tuse, dureri de cap. Poţi răci atât iarna, cât şi vara, leacurile din natură fiindu-ţi de folos în toate situaţiile.

Această afecţiune poate fi cauzată de circa 200 de virusuri diferite. De multe ori, răceala de vară poate fi provocată de alt tip de virus decât cel care te îmbolnăveşte pe timpul iernii. Simptomele răcelii apărute vara sunt următoarele: nasul înfundat, febra, inflamarea gâtului, durerile de cap şi de articulaţii, strănutul, tusea.  

Echinacea, leacul la îndemână 

Echinacea este o plantă care se recomandă de multe ori în prevenţia şi tratarea răcelilor. Are acţiune de stimulare a sistemului imunitar, luptă împotriva virusurilor şi inhibă înmulţirea lor, combate bacteriile. Prepară o infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 15 minute şi strecoară. Bea zilnic 2-3 căni cu lichid la temperatura camerei, cu 30 de minute înainte de mesele principale. Întreabă fitoterapeutul înainte să utilizezi acest leac, dacă suferi de o boală autoimună sau dacă eşti alergică.

Foloseşte descongestionante naturale 

Pentru desfundarea nasului, adaugă în alimentele tale usturoi sau boia iute. Nu ocoli hreanul ras, pentru că are un puternic efect antibacterian şi antiinflamator. Contribuie la eliminarea secreţiilor din plămâni şi combate tusea. Pentru a-ţi desfunda nasul, pune 2 linguriţe de hrean ras pe un tifon sau pânză. Înfăşoară bine materialul, apoi aplică pe frunte sau sub nas. Pe lângă descongestionarea nasului, acest remediu va ajuta la curăţarea căile respiratorii.

Hidratează-te şi vitaminizează-te 

Bea multă apă, ceaiuri călduţe şi supe. Supa de pui este un aliat împotriva răcelii. Vitaminizează-te cu fructe şi legume bogate în vitamina C, pentru că aceasta este un antioxidant puternic, de ajutor sistemului imunitar. Consumă din belşug cătină sau preparate din cătină, coacăze negre, kiwi, portocale, lămâi, broccoli şi pătrunjel proaspăt. De asemenea, introdu în meniu fructe de sezon: caise, cireşe, căpşuni. Cireşele au un rol diuretic şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Sfat CPF 

Evită alcoolul şi cafeaua, pentru că te deshidratează. Sistemul imunitar va lucra la parametri optimi doar dacă organismul este hidratat.

De ce să te fereşti 

Nu consuma băuturi reci, ci la temperatura camerei. Vara, bea mai degrabă ceaiuri calde, care calmează setea şi te răcoresc. Evită să mănânci prea multă îngheţată. Nu sta în curent şi ai grijă la şocurile termice, cauzate de diferenţele mari de temperatură dintre încăperile cu aer condiţionat şi mediul exterior. Specialiştii spun că diferenţa de temperatură a aerului dintre afară şi interior nu trebuie să depăşească 10 grade Celsius.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg