Alimente care te ajută să scapi mai repede de gripă sau răceală. Condimentele picante, pe listă

1 alimente anti gripa jpg jpeg

În plin sezon al virozelor, medicii avertizează că există remedii naturiste atât pentru prevenţie, cât şi pentru tratare. Atenţie, însă, nu este indicat să urmaţi tratamente după ureche, ci să mergeţi la cabinetul doctorului de familie. Ce alimente te pot ajuta să ameliorezi simptomele de gripă sau răceală şi disconfortul dat de acestea?

Nutriţionistul Gianluca Mech recomandă să alegem alimente bogate în vitamina C, sulf, beta-caroten, vitamina D, zinc şi probiotice, notează unica.ro.

“Primul sfat este să adoptaţi o dietă variată şi echilibrată, îmbogăţită cu un aport mai mare de fructe şi legume de sezon. De asemenea, foarte indicate sunt cerealele integrale, leguminoasele, nucile, alunele, seminţele de dovleac, seminţele de in, seminţele de floarea soarelui, peştele gras, carnea gătită altfel decât prin prăjire, uleiul de măsline. În plus, nu uitaţi să consumaţi cât mai multe lichide!”, recomandă specialistul nutriţionist.

Citeşte şi: Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

Potrivit specialistului în nutriţie, acestea sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţie atunci când suntem expuşi la gripă sau răceală.

Alimentele bogate în vitamina C: citrice, kiwi, legume, în special din familia cruciferelor (varză, conopidă, broccoli) - sunt utile pentru a proteja celulele de oxidare, pentru a ajuta absorbţia fierului şi pentru a creşte sistemul imunitar datorită acţiunii proprietăţilor antiinflamatorii;

Alimente bogate în sulf, capabile să inhibe dezvoltarea bacteriilor (usturoi, ceapă, legume din familia cruciferelor);

Alimente bogate în beta-caroten (morcovi, dovleac, sfeclă, spanac), cu funcţia de protecţie a timusului, glanda implicată în capacitatea organismului de a se apăra;

Citeşte şi: Creşte numărul îmbolnăvirilor. Cum faci diferenţa între gripă şi o banală răceală

Vitamina D (peşte gras, brânzeturi grase, ouă, ficat) - nivelul scăzut de vitamina D poate compromite sistemul imunitar şi ne poate expune mai uşor la la răceli, gripă şi alte infecţii respiratorii;

Zinc (peşte, carne, ouă, cereale, leguminoase şi fructe uscate) – contribuie la o funcţionalitate îmbunătăţită a sistemului imunitar;

Condimente - majoritatea aromelor picante au o acţiune vasodilatatoare care favorizează transpiraţia şi stabilizarea în consecinţă a temperaturii corpului. În special curry, curcuma, ardeiul şi ardeiul iute sunt surse naturale de acid acetilsalicilic, un important ingredient activ antiinflamator;

Probiotice (iaurt alb, kefir) şi prebiotice (praz, cicoare, usturoi, alimente fermentate) - Lipsa de echilibru în flora bacteriană intestinală este responsabilă de modificările funcţionale şi de reducerea trofismului imun”, sunt vitaminele şi nutrienţii recomandaţi de specialist în această perioadă.



Recente

shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg