Alimente surprinzătoare care combat răceala

1 78472 original jpg jpeg

Răceala este o infecţie respiratorie cauzată de peste 200 de viruşi, iar organismul devine vulnerabil când sistemul imunitar este slăbit, permiţându-i astfel virusului să se instaleze. Dar, în afară de tratament, răceala poate fi tratată prin ceaiuri medicinale şi alimentaţie.

Există mai multe alimente (care sunt surse importante de substanţe nutritive) care pot fi consumate pentru combaterea şi tratarea răcelii, întărind imunitatea cu ajutorul lor. Iată ce produse trebuie să includem în dietă în special în sezonul rece:

Ardei gras galben

De multe ori, atunci când oamenii se simt rău, primul lucru de care au nevoie este vitamina C. Una dintre cele mai bune surse de vitamina C este ardeiul gras galben – furnizează 568% din valoarea zilnică necesară. Vitamina C poate ameliora simptomele răcelii şi grupei. În plus, cercetările arată că aportul de vitamina C este deosebit de important pentru stimularea imunităţii anumitor categorii de populaţie: vârstnicii, fumători cronici, sportivi şi copii.

Ciuperci

Bogate în vitaminele B, seleniu şi antioxidanţi, ciupercile trebuie consumate mai des în sezonul rece. Ciupercile au proprietăţi antivirale, iar consumul lor este asociat cu o creştere a producţiei de celule care luptă împotriva infecţiilor. Şi vitaminele B din ciuperci ajută la menţinerea sistemului imunitar puternic.

Supă de pui

Da, există o ştiinţă în spatele vechilor zicale care spune că supa de pui ajută la tratarea răcelii! Supa caldă este hidratantă, ajută la slăbirea mucusului şi ameliorează durerea de gât. În plus, cercetările arată că ingredientele din supa de pui pot avea proprietăţi medicinale unice. Potrivit unui studiu realizat la Centrul Medical al Universităţii din Nebraska, a arătat că supa (legumele şi puiul) are proprietăţi antiinflamatoare. Cunoscută sub numele de ”supa bunicii”, reţeta are ingrediente ca ceapă, cartofi, carne de pui, pătrunjel, morcov, păstârnac ţelină, sare şi piper.

Fructe citrice

Având în vedere că fructele citrice sunt sursă importantă de vitamina C, mănâncă-le în mod regulat – te ajută să menţii sistemul imunitar puternic. O portocală medie furnizează 117% din valoarea zilnică necesară de vitamina C. Portocalele, mandarinele, kiwiul ect., include-le în alimentaţia zilnică.