Obiceiuri proaste care-ți distrug pielea. Ce greșești?

Îngrijirea pielii este o știință, dar una care nu e deloc exactă. Dacă ceva funcționează pentru tenul tău n-are neapărat același efect și la alții. Totuși cu toții facem niște greșeli regretabile…

image

Îți storci coșurile

Pur și simplu, nu te poți abține! Cum a apărut puțină acnee, imediat încerci să scapi de ea, dar metoda ta este cât se poate de greșită. Îți zgândări pielea aiurea, încerci să scoți coșurile sau punctele negre de pe față și, surprinzător, constați că ai făcut mai rău. Acum tenul este mai iritat, pielea s-a înroșit mai vizibil și nu mai vrei să ieși din casă arătând de parcă ai vărstat de vânt!

Ce e de făcut?

Dacă nu poți apela de serviciul unei dermatolog, ca să te scape de coșuri în cel mai profesionist mod posibil, spală-te pe față și pune un mic plasture pe coș, special creat pentru așa ceva, înainte de culcare. Altă soluție este să folosești, tot din comerț, tratamentul împotriva coșurilor care să conțină în jur de 2% peroxid de benzoil. Va face minuni!

Nu te demachiezi seara

Rutina ta zilnică trebuie să includă și spălarea bine a feței. Experții susțin că trebuie să faci așa ceva de măcar două ori pe zi, dimineața și seara. Dacă nu mai ai energie ca să te speli pe față de două ori în fiecare zi, e de preferat să sari peste spălarea feței dimineața și nu seara.

Înainte de culcare, trebuie să îndepărtezi orice impuritate acumulată în timpul zilei pe fața ta. Și aici trebuie să vorbim despre necesitatea demachierii seara. Te speli pe față, dar îți și înlături de pe chip orice urmă de machiaj, praf și mici resturi microscopice depozitate pe tenul tău.  

Dacă nu-ți cureți fața seara cu apă măcar, dacă nu și cu demachiant, vei ajunge să faci acnee, lucru deloc de dorit, nu-i așa? Și asta se poate întâmpla la orice vârstă, nu numai în cazul adolescentelor.

După ce ți-au curățat tenul, aplică și o cremă hidratantă pe față înainte de culcare, care va acționa perfect în timp ce tu dormi.

Nu-ți protejezi tenul în timpul zilei

Degeaba ne facem peeling-uri, măști faciale și tot felul de tratamente la salonul cosmetic dacă noi ieșim ziua în amiaza mare din casă cu tenul neprotejat. Soarele este extrem de dăunător feței, chit că doar cauzează apariția ridurilor și ne usucă pielea, dar ne crește, de asemenea, riscul apariției cancerului de piele din cauza expunerii sistematice la razele solare.

Studiile ne arată că 80% din semnele îmbătrânirii au legătură cu expunerea la razele UV. Acestea pătrund în interiorul pielii și scad producția de colagen, ceea ce face că pielea să-și piardă din elasticitate și să aibă un aspect îmbătrânit.

Pentru a te proteja de soare, folosește produse de minim 30 SPF de fiecare dată când ieși din casă, pentru că expunerea la razele UV are loc și pe cerul înnorat.

Ai uitat complet de antioxidanți

Ai impresia că numai ce pui pe față are efect asupra tenului, dar nu e așa. Și ceea ce mănânci se poate vedea pe chipul tău. Așadar nu uita de antioxidanți! Ei te proteajează împotriva efectelor dăunătoare ale expunerii la soare și scade nivelul inflamației considerabil.

Mai mult, ajută la hidratarea tenului și la rejuvenarea pielii, estompând semnele îmbătrânirii prin stimularea producției de colagen și elastină. Retinolul este un antioxidant excelent!

Sursele de antioxidanți sunt numeroase. Poți lua antioxidanți din produsele cosmetice folosite, dar și din suplimente alimentare și mâncare. O dietă bogată în legume și fructe îți va asigura necesarul de antioxidanți, așadar nu uita să faci piața mai des și să adaugi asemenea alimente în meniul zilnic.

Unii dintre cei mai buni antioxidanți pentru piele sunt vitaminele C, E și A, dar și coenzima Q10.

Foto - Shutterstock