Poți să mănânci un avocado maro înăuntru? Bonus: metodă care împiedică oxidarea

Să găsești un avocado potrivit, nici prea copt, dar nici nefăcut, poate fi o misiune grea. De cele mai multe ori, se întâmplă să descoperi că fructul pe care l-ai ales are o nuanță maro în interior. Ce faci în această situație? Îl poți consuma în siguranță sau îl arunci la coșul de gunoi?

image

Avocado este o sursă importantă de grăsimi sănătoase, vitamine și minerale, fiind și extrem de hrănitor. Consumul de avocado previne bolile de inimă, întărește imunitatea, amână îmbătrânirea, reglează glicemia și, consumat cu măsură, poate ajuta chiar și la slăbit. Ai o mulțime de motive pentru a-l consuma, dar ce se întâmplă dacă descoperi că a căpătat o nuanță maro pe interior? Îl mai mănânci sau îl arunci? 

De ce un avocado devine maro înăuntru? 

Citește și: Ce se petrece în corpul tău dacă mănânci un avocado pe zi 

Există două motive pentru care un avocado are o nuanță maro sau doar o parte din el a devenit închisă la culoare. Această culoare și-o poate căpăta din cauza expunerii la oxigen sau dacă este stricat. De obicei, când un avocado este stricat, acesta are coaja neagră, culoarea închisă pe interior și un miros neplăcut sau o aromă râncedă. 

Când poate fi consumat în siguranță? 

Poți să mănânci în siguranță un avocado care a căpătat o nuanță închisă din cauza oxidării, la fel cum poți consuma un măr care a trecut prin aceeași reacție chimică. Dar, dacă în timp ce îl porționezi, descoperi în interiorul pulpei unele pete negre și „vene‟ gri,  acesta este un semn că avocado a mucegăit și trebuie aruncat!  

Citește și: Aceste moduri de păstrare și curățare a fructelor de avocado îți pun sănătatea în pericol! 

Metoda care previne oxidarea  

Ca să previi oxidarea sa, cel mai simplu este să storci puțin suc de lămâie pe fructul tăiat, deoarece acidul ajută la scăderea nivelului de pH. Apoi, îl împachetezi într-o folie de plastic sau într-un recipient închis și îl depozitezi la frigider. 

Sursă foto: Shutterstock