Ce beneficii ne aduce ceara de albine?

1 66717 original jpg jpeg

Folosită încă din Antichitate, ceara de albine are o serie de efecte terapeutice. Vechii chinezi o foloseau pentru tratarea afecţiunilor pielii, dar aceasta este apreciată şi pentru alte beneficii pe care te lăsăm să le descoperi în cele ce urmează.

Ceara are un efect pozitiv asupra circulaţiei sangvine şi,în general,asupra întregului organism,fiind considerată un remediu împotriva îmbătrânirii.

În plus,poate stimula lactaţia,dar în egală măsură poate trata amigdalita,poate fi folosită ca expectorant,poate fi un remediu în cazul paradontozei şi a afecţiunilor cavităţii bucale,a febrei fânului,tusei şi a inflamaţiilor mucoasei nazale şi chiar şi a astmului bronşic.

De asemenea,este bine de ştiut că în stomac ceara nu este digerată,dar are o acţiune benefică,facilitând tranzitul intestinal şi poate ajuta în tratarea colitei.

Ceara de albine poate fi mestecată ca atare,obţinându-se în primul rând o bună igienă a cavităţii bucale,albirea şi detartrarea dinţilor şi întărirea gingiilor,dar şi stimularea secreţiei salivare şi a celei gastrice.

Ceara topită este folosită pentru epilare,ea asigurând în acelaşi timp o acţiune dezinfectantă,cicatrizantă şi nutritivă asupra pielii,iar unele studii indică un anumit efect inhibitor asupra foliculului pilos. Totodată,ceara de albine exercită un puternic efect trofic asupra pielii şi de întreţinere a tenului,fiind astfel folosită intens în cosmetică.

Încălzită puţin în bain marie,ea poate fi amestecată cu uleiuri vegetale şi alte substanţe active naturale,formând o bază cremoasă,la care se pot adăuga diferite uleiuri esenţiale,obţinându-se astfel produse cosmetice sau terapeutice de calitate,cu cele mai felurite aplicaţii,de la îngrijirea tenului şi până la tratarea reumatismului,a stărilor gripale,pentru combaterea durerilor musculare sau a stresului.

În cadrul produselor de îngrijire a părului,ceara de albine conferă rezistenţă,volum şi strălucire,ajută la repararea părului şi-l face mai uşor de aranjat,mai sănătos şi-l protejează de factorii nocivi din mediu.

Poţi opta pentru ceara de albine Bio de la Apimond (preţ 10 lei/ 100 grame) care se găseşte în toate magazinele cu produse naturale.