Ce să mănânci când te simţi obosită

1 77757 original jpg jpeg

Potrivit Institutului Naţional de Medicină, oboseala poate fi simptomul mai multor probleme de sănătate, lipsei de energie, lipsei de somn, sau poate fi un răspuns normal la stres, plictiseală sau activităţi psihice excesive.

Cea care mai poate avea o influenţă asupra oboselii este alimentaţia – substanţele nutritive asimilate de organism din mâncare îmbunătăţesc nivelul de energie şi combat sentimentul permanent de oboseală.

Există câteva alimente care luptă împotriva oboselii. Ele ar trebui incluse în dieta zilnică. Iată care sunt!

Iaurt

Iaurtul conţine bacterii bune, cunoscute sub numele de probiotice, care luptă împotriva oboselii. Dar, conform unui articol publicat în „Reuters Health”, consumul de probiotice poate ajuta la combaterea oboselii la anumite persoane, dar nu la toată lumea. Pentru a vedea ce rezultate are iaurtul asupra ta, mănâncă zilnic câte o ceaşcă de iaurt fără grăsimi. Poţi adăuga în el o lingură de afine.

Morcov

Conform „Centrului Medical din cadrul Universităţii din Maryland”, betacarotenul prezent în morcov luptă împotriva oboselii. În plus, betacaronul, care în organism se transformă în vitamina A, întăreşte sistemul imunitar. Mănâncă în fiecare zi o ceaşcă de morcov (feliat sau ras). De asemenea, mai poţi include în dietă dovleacul, spanacul, ardeiul gras verde, caisele.

Alimente bogate în magneziu

 Aportul zilnic de magneziu combate oboseala. Dacă alimentaţia ta este lipsită de magneziu şi alte substanţe nutritive, s-ar putea ca aceasta să fie cauza pentru care te simţi obosită. Cele mai bune surse de magneziu sunt: spanacul, migdalele, nucile caju, soia.

Apa este esenţială

Apa nu este de mâncare, dar asta nu înseamnă că nu poate combate oboseala. Simptomele deshidratării includ oboseala, gura uscată, starea de somnolenţă, dureri de cap şi ameţeli. Hidratarea este esenţială pentru buna funcţionare a organismului. Dacă te simţi obosită, bea un pahar cu apă rece. Bea în fiecare zi cel puţin 2 litri de apă.