Ceai de măceşe beneficii. 5 motive pentru care să îl consumi

ceai de măceşe beneficii jpeg

Ceai de măceşe beneficii. Recunoscute pentru proprietăţile lor curative, măceşele au devenit din ce în ce mai apreciate în toată lumea. Vei fi surprinsă să afli câte beneficii are un ceai din aceste fructe mici şi roşii atât pentru sănătatate, cât şi pentru frumuseţe.

1. Ceai de măceşe beneficii - Combate afecţiunile respiratorii

O ceaşcă de ceai de măceşe te ajută să lupţi împotriva tusei şi combate astmul sau insuficienţa respiratorie. Graţie conţinutul lor bogat în vitamina C, măceşele sunt un aliat de nădejde atunci când apare o răceală supărătoare.

2. Îmbunătăţeşte sistemul circulator

Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, măceşele ajută la scăderea nivelului de colesterol rău şi reduce riscul bolilor de inimă precum infarctul. De asemenea, ele sunt o sursă importantă de fier, un mineral important care îmbunătăţeşte organismul şi combate anemia. Prepară o infuzie dintr-un pumn de plantă uscată la 1 litru de apă fiartă şi ţine o cură cu ceai de măceşe o lună de zile. Poţi bea două sau trei căni pe zi.

3. Ceai de măceşe beneficii - Măceşele, bune pentru problemele digestive

Dacă vei bea ceai de măceşe cu o jumătate de oră înainte de masă, senzaţia de balonare şi prea plin în stomac va dispărea. Ceaiul îmbunătăţeşte procesul de digestie iar ultimele studii au arătat că acesta poate vindeca ulcerul şi iritaţiile stomacale. De asemenea, dacă suferi de constipaţie, este indicat să incluzi pe lângă apă şi alte ceaiuri şi o tinctură de măceşe.

4. Întăreşte sistemul imunitar

Plin de vitamine şi antioxidanţi, ceaiul de măceşe luptă contra radicalilor liberi şi îţi întăreşte sistemul imunitar. După o cură cu ceai, organismul tău va deveni mai puternic şi mai rezistent în faţa bolilor. Potrivit unui studiu, băutura miraculoasă elimină stresul, motiv pentru care este recomandată, în special, seara.

5. Ceai de măceşe beneficii - Te întinereşte

De acum înainte, poţi să consumi cu încredere ceai de măceşe, căci acesta te întinereşte. Fructele conţin vitaminele A, C şi E, responsabile de refacerea celulelor pielii şi stimularea producţiei de colagen.

Arnica beneficii

Bine de ştiut!

Atunci când prepari ceaiul de măceşe, nu folosi vase de metal deoarece acestea pot distruge din proprietăţile fructelor.   Sursă foto: www.organicfacts.net