Condimentul popular care te apără de bolile secolului

turmeric jpeg

Bolile de inimă, inflamaţiile articulare, afecţiunile neuronale şi cancerul sunt câteva dintre problemele comune ale secolului în care trăim. Din fericire, le poţi ţine la distanţă prin consumul constant al unui condiment care a devenit extrem de popular.

Este vorba de turmeric,un condiment care este folosit cu precădere în mâncărurile indiene,dar a început să devină din ce în ce mai cunoscut şi la noi,deoarece are multe beneficii asupra corpului. Este suficient să consumi o jumătate de linguriţă în fiecare zi pentru a avea parte de toate efectele lui pozitive. Praful de turmeric îl poţi consuma în lapte,în iaurt şi,de ce nu,în mâncărurile pe care le prepari.

Diminuează inflamaţiile din corp

Inflamaţiile din corp care nu sunt diminuate la timp cresc riscul apariţiei artitrei şi a altor afecţiuni cronice. Însă,printr-un consum constant de turmeric îţi diminuezi inflamaţiile din corp,deoarece substanţele din compoziţia acestui condiment blochează proteina NF-KB care favorizează apariţia inflamaţiilor. Astfel,se reduc simptomele artritei şi ale bolii Azheimer,o afecţiuni care atacă creierul.

Neutralizează radicalii liberi

Curcumina,ingredientul activ din compoziţia turmericului acţionează ca un antioxidant puternic,care are ca rol principal neutralizarea radicalilor liberi din corp ce pot duce la apariţia multor probleme de sănătate.

Îmbunătăţeşte funcţiile creierului

Hormonul BDNF este vital pentru multiplicarea neuronilor. Însă,odată cu înaintarea în vârstă,nivelul acestui hormon scade. Pentru a-l menţine în limite normale este indicat să consumi turmeric. Astfel,funcţiile creierului se vor îmbunătăţi,la fel memoria şi nivelul inteligenţei.

Scade riscul apariţiei bolilor de inimă

Cu timpul,vasele de sânge devin rigide şi se pot înfunda din cauza depunerilor de colesterol şi calciu de pe pereţii interiori. Cu toate acestea,turmericul îmbunătăţeşte sănătatea vaselor de sânge şi scade,implicit,riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Previne apariţia cancerului

La nivel molecular,creşterea şi răspândirea celulelor canceroase au fost stopate cu ajutorul turmericului,potrivit specialiştilor. Studiile arată că acest condiment ajută în mod semnificativ la prevenirea şi tratarea cancerului de stomac.

Tratează depresia şi îmbunătăţeşte starea de spirit

Cercetări efectuate de-a lungul timpului arată că substanţa activă din turmeric are aceleaşi efecte ca ale unui antidepresiv folosit în mod constant pentru tratarea stărilor depresive. De aceea,turmericul poate combate depresia,ajutând la îmbunătăţirea stării psihice.Recente

Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg