Cum îndepărtezi oja de pe unghii fără să folosești acetonă. Cât de simplu este!

Dacă sticluța cu acetonă nu se află în trusa ta de manichiură, nu intra în panică! Poți să îți îndepărtezi oja de pe unghii și cu ajutorul următoarelor tehnici. 

image

Acetona este una dintre cele mai folosite soluții de îndepărtare a lacului, însă dacă o ai la îndemână, poți să folosești și alte trucuri, care nu necesită timp și efort, pentru a fi eficiente. 

INFO: Înainte de a le încerca, este important să îți înmoi unghiile în apă caldă. Acest lucru slăbește puterea ojei și ajută la îndepărtarea sa. 

Citește și: Bombă cu ceas pentru sănătate, dacă o folosești des în spații închise. Efectele negative ale acetonei 

Așa scapi de oja de pe unghii! 

Îndepărtează oja de pe unghii cu fixativ - Spray-ul pentru păr conține multe substanțe chimice care ajută la îndepărtarea ojei. Pur și simplu, aplică pe dischetele demachiante puțin fixativ și îndepărtează oja sau lacul de pe unghii. La final, nu uita să speli fixativul de pe unghii și să aplici un ulei de cuticule!

Îndepărtează oja de pe unghii cu lămâie - Acidul citric din lămâie este un ingredient natural care ajută la îndepărtarea lacului de pe unghii. Poți să folosești atât sucul, cât și o felie de lămâie. Sucul de lămâie se aplică la fel ca acetona, iar felia de lămâie se freacă pe unghie. 

Vezi și: Nuanțe de lac de unghii care se potrivesc oricărei ținute. Care nu se demodează niciodată? 

Îndepărtează oja de pe unghii cu apă oxigenată - Pentru a îndepărta oja cu apă oxigenată, înmoaie unghiile într-o soluție formată din părți egale de apă și apă oxigenată, timp de 15 minute. După acest timp, șterge bine unghiile. 

Îndepărtează oja de pe unghii cu alcool - Alcoolul te poate ajuta să scapi de oja de pe unghii, așa că înmoaie dischetele în acest lichid și șterge unghiile, așa cum faci în mod obișnuit. 

Îndepărtează oja de pe unghii cu deodorantul spray - Deodorantul spray conține mulți solvenți care au capacitatea de a descompune oja. Multe dintre aceste produse conțin chiar și acentonă. Pur și simplu, pulverizează deodorantul pe unghii și șterge-l cu dischete. Repetă procedura până când oja este îndepărtată complet. 

Sursă foto: Shutterstock