Cum previi durerea menstruală

Durerea, crampele, modificarea stării de dispoziţie, nimic nu pare să combată durerea menstruală. Cu toate aceste simptome se confruntă femeile în acea perioadă a lunii, dar ce pot face pentru a preveni durerea insuportabilă?
Durerea menstruală poate fi moderată sau intensă. În afară de medicamente speciale pentru astfel de probleme, există alte metode prin care poţi reduce durerea cu care te confrunţi în perioada menstruaţiei.
Nu mai bea băuturi carbogazoase
Potrivit mai multor experţi în sănătate, băuturile carbogazoase pot stimula contracţiile şi provoca balonarea. Aşadar, evită apa minerală şi alte băuturi carbogazoase, cel puţin o săptămână înainte de menstruaţie şi vei observa schimbări majore. Înlocuieşte-le cu apă plată pentru ca organismul să se menţină hidratat, ceea ce va ajuta la reducerea durerii. Pune-ţi în geantă o sticlă cu apă când eşti plecată de acasă.
Nu sta într-un loc
Simţi că nu te poţi ridica din pat din cauza durerii menstruale? Faptul că te vei simţi mai bine dacă stai întinsă în pat este doar în subconştient. Adevărul este că nu, nu te ajută în niciun fel. Exerciţiile fizice moderate şi mersul pe jos ajută de fapt să combaţi durerea şi crampele.
Acordă atenţie alimentaţiei
Crezi sau nu, menţinerea unei alimentaţii sănătoase te ajută să menţii sub control intensitatea crampelor şi a durerii. Alimentele bogate în fibre, prezente în legume şi fructe, ajută la contracţia musculară. În plus, mai multe legume verzi previn şi combat durerea. Încearcă să eviţi în totalitatea produsele alimentare prelucrate, fast-food-ul, dulciurile şi alimentele grase când ai ciclul menstrual. Nu numai că alimente cu sare reţin apa în organism, dar tot ele îngreunează digestia, care provoacă balonarea.
Foloseşte plăci încălzite
Acesta este un remediu vechi, pe care-l foloseau bunicile noastre pentru a combate durerea menstruală. Pune-ţi pe abdomen (zona inferioară) sau pe spate o sticlă cu apă călduţă şi las-o până se răceşte, apoi înlocuieşte-o. Aceste zone sunt vulnerabile la crampe şi durere, iar căldura eliberează tensiunea acumulată în muşchi. Băile calde pot ajuta, de asemenea, la reducerea intensităţii durerii.