De ce mâinile tale par îmbătrânite, plus sfaturi pentru a le îmbunătăți aspectul

Dacă nu sunt îngrijite corespunzător, mâinile pot să capete un aspect tern, îmbătrânit. Îți spunem care pot fi cauzele îmbătrânirii lor premature și ce soluții ai pentru a le îmbunătăți aspectul. 

image

Pe măsură ce înaintăm în vârstă și aspectul mâinilor se modifică - acestea se usucă, crapă mai ușor și se exfoliază. Dar dacă toate aceste schimbări apar prematur? Iată care pot fi, de fapt, motivele!

Citește și: N-are rost să-ți ascunzi vârsta! Această parte a corpului te dă de gol! 

Piele ridată 

Colagenul este proteina care joacă un rol vital în menținerea structurii și elasticității pielii, dar lumina puternică a soarelui și totodată vântul îi influențează negativ nivelul. Mai puțin colagen înseamnă o piele subțire și ridată. Pentru a îmbunătăți aspectul mâinilor ridate, o soluție este să te masezi constant cu o soluție naturală formată din ulei organic de nucă de cocos și ulei de shea. 

Piele uscată

Scăderea nivelului de umiditate din piele poate să modifice aspectul mâinilor. Pentru a le hidrata, asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. De asemenea, un scrub făcut 1-2 ori pe săptămână va elimina celulele moarte ale pielii și va ajuta la hidratarea mâinilor. Pentru a-l obține, ai nevoie de 1 lingură cu ulei de cocos organic și de 1 lingură de zahăr. Amesteci ingredientele și le aplici pe piele. La final, clătești cu apă caldă și aplici ulterior o cremă hidratantă. 

Citește și: Cât durează efectul dezinfectantului pentru mâini. Funcționează și pe mâini foarte murdare? 

Pete maronii

Petele solare maronii apar pe mâini ca urmare a expunerii excesive la razele ultraviolete. Pentru a le preveni, este necesar să aplici o cremă cu protecție solară, iar pentru a le estompa aspectul, să aplici în fiecare seară o soluție din 1 linguriță de oțet de mere crud oganic nefiltrat și 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors. Lasă peste noapte să acționeze. Dacă ai pielea sensibilă, diluează soluția cu apă. 

Bonus: cum estompezi aspectul venelor proeminente

Când pe mâini apar vene proeminente, acestea pot căpăta un aspect îmbătrânit. Pentru a le diminua aspectul, îți recomandăm remediile menționate anterior, dar și minimizarea contactului cu apa fierbinte și purtarea mănușilor de protecție în timpul spălării vaselor.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg