De ce mâinile tale par îmbătrânite, plus sfaturi pentru a le îmbunătăți aspectul

Dacă nu sunt îngrijite corespunzător, mâinile pot să capete un aspect tern, îmbătrânit. Îți spunem care pot fi cauzele îmbătrânirii lor premature și ce soluții ai pentru a le îmbunătăți aspectul. 

image

Pe măsură ce înaintăm în vârstă și aspectul mâinilor se modifică - acestea se usucă, crapă mai ușor și se exfoliază. Dar dacă toate aceste schimbări apar prematur? Iată care pot fi, de fapt, motivele!

Citește și: N-are rost să-ți ascunzi vârsta! Această parte a corpului te dă de gol! 

Piele ridată 

Colagenul este proteina care joacă un rol vital în menținerea structurii și elasticității pielii, dar lumina puternică a soarelui și totodată vântul îi influențează negativ nivelul. Mai puțin colagen înseamnă o piele subțire și ridată. Pentru a îmbunătăți aspectul mâinilor ridate, o soluție este să te masezi constant cu o soluție naturală formată din ulei organic de nucă de cocos și ulei de shea. 

Piele uscată

Scăderea nivelului de umiditate din piele poate să modifice aspectul mâinilor. Pentru a le hidrata, asigură-te că bei cel puțin 2 litri de apă pe zi. De asemenea, un scrub făcut 1-2 ori pe săptămână va elimina celulele moarte ale pielii și va ajuta la hidratarea mâinilor. Pentru a-l obține, ai nevoie de 1 lingură cu ulei de cocos organic și de 1 lingură de zahăr. Amesteci ingredientele și le aplici pe piele. La final, clătești cu apă caldă și aplici ulterior o cremă hidratantă. 

Citește și: Cât durează efectul dezinfectantului pentru mâini. Funcționează și pe mâini foarte murdare? 

Pete maronii

Petele solare maronii apar pe mâini ca urmare a expunerii excesive la razele ultraviolete. Pentru a le preveni, este necesar să aplici o cremă cu protecție solară, iar pentru a le estompa aspectul, să aplici în fiecare seară o soluție din 1 linguriță de oțet de mere crud oganic nefiltrat și 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors. Lasă peste noapte să acționeze. Dacă ai pielea sensibilă, diluează soluția cu apă. 

Bonus: cum estompezi aspectul venelor proeminente

Când pe mâini apar vene proeminente, acestea pot căpăta un aspect îmbătrânit. Pentru a le diminua aspectul, îți recomandăm remediile menționate anterior, dar și minimizarea contactului cu apa fierbinte și purtarea mănușilor de protecție în timpul spălării vaselor.

Sursă foto: Shutterstock