De ce să-ţi condimentezi mâncărurile cu oregano

1 64597 original jpg jpeg

Pe lângă faptul că dă savoare mâncărurilor, oregano este un condiment care are multe beneficii asupra corpului.

Acesta conţine niacină,betacaroten,cupru şi multe alte substanţe nutritive.

Studiile arată că acest condiment conţine de 42 de ori mai mulţi antioxidanţi decât merele,de 12 ori mai mulţi decât afinele şi de 4 ori mai mulţi decât portocalele.Oregano,la fel ca busuiocul şi rozmarinul,abundă un acid rozmarinic,care este un puternic antioxidant ce previne deteriorarea celulelor corpului din cauza radicalilor liberi.

Astfel,printr-un consum constant de oregano există un risc mai mic de a suferi de cancer,boli de inima,îmbătrânire prematură,ateroscleroză şi astm.

Nu în ultimul rând,acest condiment are proprietăţi antibacteriene,datorită conţinutului mare de uleiuri volatile,precum timol şi carvacrol. Specialiştii susţin că acest duo inhibă creşterea bacteriilor care „atacă” organismul.