Descoperă proprietăţile terapeutice ale frunzelor de busuioc

1 68608 original jpg jpeg

Frunzele de busuioc sunt folosite de sute de ani în scopuri medicinale, deoarece au multe proprietăţi terapeutice. Aşadar, iată ce efecte miraculoase au asupra corpului şi cum le poţi folosi, în funcţie de afecţiunile cu care te confrunţi.

Combat febra

Dacă ai răcit şi ai febră,fierbe câteva frunze de busuioc şi puţin cardamom într-o jumătate de litru de apă. După ce amestecul a dat în fiert,adaugă puţin lapte şi zahăr. Se bea câte un pahar la fiecare 2-3 ore.

Ţin sub control diabetul

Deoarece conţin antioxidanţi care produc eugenol şi metil eugenol,frunzele de busuioc susţin celulele corpului care asigură buna funcţionare a insulinei. Consumă 2-3 frunze de busuioc sau o lingură de suc din frunze de busuioc pe stomacul gol. Astfel,îţi ţii sub control nivelul zahărului din sânge.

Elimină calculii renali

În compoziţia frunzelor de busuioc se găseşte acid acetic,care dizvolă pietrele de la rinichi. Pentru a obţine acest efect benefic,este indicat să bei sucul obţinut din frunze de busuioc în combinaţie cu miere,zilnic,timp de 6 luni.

Combat problemele respiratorii

Busuiocul este eficient şi când vine vorba de combaterea problemelor respiratorii precum tusea sau bronşita. Datorită compuşilor pe care îi conţin,frunzele de busuioc decongestionează căile respiratorii. Pisează bine 10 frunze de busuioc şi amestecă-le cu sucul obţinut de la o bucăţică mică de ghimbir şi cu puţină miere. Din acest amestec se iau câte trei linguriţe de trei ori pe zi.

Reduc nivelul colesterolului

Frunzele de busuioc sunt cunoscute pentru proprietatea lor de a reduce nivelul colesterolului din sânge. Pentru a obţine efectul dorit,este necesar să fierbi câteva frunze de busuioc în apă,apoi să laşi amestecul la infuzat şi să-l strecori după 5-10 minute. Se bea câte o cană de ceai în fiecare zi.