Dieta pentru artrită. Ce băuturi sunt indicate pentru consum şi pe care trebuie să le eviţi

1 artrita jpg jpeg

Artrita este un termen general care desemnează durerile şi afecţiunile de natură articulară. Există peste 100 de tipuri de artrită, însă în fiecare caz, dieta joacă un rol important.

Convieţuirea cu artrită nu este o experienţă plăcută. Pielea se poate umfla în jurul articulaţiilor, pot apărea dureri sau o senzaţie de rigiditate. Din fericire, pe lângă tratament, anumite modificări în stilul de viaţă pot ajuta şi pot diminua din intensitatea simptomelor resimţite. Printre aceste modificări se numără: includerea exerciţiilor fizice în rutina zilnică, dar şi dieta sănătoasă. Iată care sunt lichidele pe care trebuie să le eviţi, dar şi care sunt băuturile care te pot ajuta!

Lichidele pe care trebuie să le eviţi

Dacă te confrunţi cu probleme articulare, în primul rând, trebuie să eviţi băuturile care conţin zahăr adăugat, substanţă care produce inflamaţii. Printre aceste băuturi se află: sucurile carbogazoase, băuturile cu fructe, limonada cu zahăr, cafeaua cu zahăr, dar şi fresh-urile.

De asemenea, evită pe cât posibil, consumul de alcool: „Consumul regulat de alcool poate agrava simptomele artritei şi este asociat cu riscul crescut de osteoartrită‟, spune expertul Lisa Young, pentru „Eatthis‟.

Cele mai bune băuturi pentru sănătatea articulaţiilor

Ceaiul verde reprezintă unul dintre remediile eficiente în tratamentul artritei. Este o sursă bogată în polifenoli, antioxidanţi puternici care luptă împotriva compuşilor, ce pot deteriora celulele. De remarcat că această băutură este o sursă bună de epigalocatechină, un tip de polifenol cu efecte antioxdante puternice.

Se recomandă consumul de ceai verde, deoarece: limitează producţia de molecule ce pot declanşa inflamaţii şi dureri articulare, menţine mobilitatea şi flexibilitatea articulaţiilor.

Sucul de rodie face parte din categoria băuturilor cu substanţe nutritive, importante pentru articulaţii. Are de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde şi proprietăţi antiinflamatorii puternice. Pentru a obţine beneficii importante, se recomandă consumul sucului de rodie, preparat în casă, fără zahăr adăugat.

Sursă foto: Shutterstock