Drojdia de orez roşu – menţine inima sănătoasă şi reglează colesterolul

1 64531 original jpg jpeg

Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea şi alimentaţia haotică, plină de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sănătos.

Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efecte ale colesterolului mărit,potrivit datelor unui studiu realizat de prof. dr. Mircea Cinteză. În acelaşi timp,bolile cardiovasculare reprezintă principala cauza de deces la nivel mondial,fiind diagnosticate la pacienţi abia trecuţi de 30 de ani.

Hipertensiunea arterială,deşi este o boală determinată de multiple cauze,este strâns legată de hipercolesterolemie. Nivelul crescut al colesterolului duce la formarea de depozite de ţesut gras pe pereţii vaselor de sânge. Cu timpul,aceste depozite îngreunează circuitul sangvin,astfel încât prin artere nu mai circulă suficient sânge. Hipercolesterolemia poate fi moştenită,însă este adesea uşor de prevenit şi de tratat. Ştiaţi că organismul produce singur (majoritatea celulelor şi în special ficatul) aproximativ 1000 mg de colesterol şi poate controla cantitatea de colesterol din sânge,producând mai mult atunci când dietă nu furnizează o cantitate suficientă şi invers?

Ce riscă persoanele care prezintă oscilaţii ale colesterolului?

“Hipercolesterolemia este principalul factor de risc în apariţia bolilor cardiovasculare şi se întâlneşte preponderent la persoanele în vârstă,însă a devenit din ce în ce mai frecventă şi la persoanele tinere sau la „generaţia fast-food”. Astfel,cel mai bun mod prin care colesterolul poate fi menţinut în parametri normali este urmarea unei diete care include cereale integrale,fructe şi legume de sezon proaspete,evitarea alimentelor care conţin grăsimi săturate şi consumarea acelora care conţin grăsimi nesaturate precum uleiul de măsline,peşte,alune,migdale. Există posibilitatea ca fără să consumaţi alimente bogate în colesterol să aveţi un nivel ridicat al acestuia. Acest lucru se poate întâmpla din cauza unei predispoziţii genetice a organismului care produce mai mult colesterol decât are nevoie sau mecanismul de eliminare nu este eficient. În acest caz consultaţi un medic specialist şi apelaţi la suplimente alimentare pe bază de drojdie de orez roşu (Monascus Purpureus) – un ingredient cu efecte benefice dovedite”,susţine Florenţa Creţu,medic specialist Ropharma.

Cum ajută drojdia de orez roşu la menţinerea unui nivel normal al colesterolului?

Recunoscută drept un aliment-medicament,drojdia de orez roşu obţinută prin fermentare opreşte acţiunea unei enzime implicate în sinteza colesterolului,reducând formarea acestuia. Conform unui studiu efectuat de University of Maryland Medical Center timp de 3 luni pe un număr de 446 de persoane cu un nivel foarte ridicat al colesterolului,s-a constatat că,după administrarea drojdiei de orez roşu,nivelurile de colesterol şi trigliceride au înregistrat scăderi foarte mari:nivelul de colesterol total a scăzut cu 22.7%,nivelul de colesterol rău a scăzut cu 31%,nivelul de triglicedide a scăzut cu 34%,iar nivelul de colesterol bun a crescut cu 20%. Unele studii au arătat că drojdia de orez roşu este benefică şi în cazul persoanelor cu diabet şi hipoglicemie.Prin urmare,soluţia pentru reducerea colesterolului este adoptarea unui mod de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii echilibrate,alături de un supliment alimentar care să completeze dieta normală.

Special pentru persoanele cu un conţinut crescut de grăsimi în sânge,principala cauza a apariţiei bolilor arteriale coronariene,cerebrovasculare şi periferice,Ropharma a creat suplimentul alimentar Cholest Bio,un produs natural  obţinut din drojdie de orez roşu. Cholest Bio poate fi achiziţionat în farmaciile Ropharma din toată ţara.