Fără iritaţii după epilare!
O parte neplăcută a epilării o reprezintă iritaţiile care apar după. Vei putea însă să le eviţi dacă ţii cont de câteva trucuri.
Îndepărtează celulele moarte
Este foarte important să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţa pielii înainte de a te epila. Poţi folosi produse special destinate pentru exfoliere sau, de ce nu, să prepari un gomaj cu ingrediente pe care le ai la îndemână, chiar la tine acasă.
Exfoliant cu zaţ de cafea şi ulei de cocos
Se pregăteşte dintr-o ceaşcă de zaţ, 1 lingură de zahăr şi 1 lingură ulei de cocos. Se amestecă până când conţinutul devine omogen şi se aplică pe piele, masând uşor, cu mişcări circulare. Se lasă să acţioneze câteva minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Scrub cu zahăr brun şi miere
Zahărul te poate ajuta să ai o piele fină. Prepară un scrub din jumătate de ceaşcă de zahăr, peste care torni 2 linguri cu miere. Poţi adăuga şi 2-3 linguri cu ulei de măsline, amestecând până vei obţine o pastă. Se lasă să acţioneze câteva minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Hidratează
Fără hidratare pielea se usucă şi îşi pierde elasticitatea, devenind sensibilă, expusă iritaţiilor. Alege produsele potrivite pentru pielea ta şi foloseşte întotdeauna, după duş, creme hidratante. În acest fel, iritaţiile vor apărea din ce în ce mai rar.
Apără-te de microbi
Dacă te epilezi cu ceară, e bine ca înainte şi după îndepărtarea părului să foloseşti un săpun antibacterian. Acesta înlătură germenii de pe piele, care ar putea intra în foliculii firului de păr. Eviţi astfel infecţiile şi chiar foliculita.
Foloseşte produse speciale
În cazul în care alegi să foloseşti lama de ras pentru epilare, utilizează produse speciale, precum gelul sau spuma de ras, pentru o aderenţă mai bună. În acest fel, pielea nu se va mai irita la fel de uşor ca atunci când foloseşti un săpun obişnuit sau gel de duş, care pot conţine ingrediente prea dure.
Mişcările lamei trebuie să fie cât mai lente, fără a pune presiune prea mare pe zona epilată, şi cât mai precise. Aceasta trebuie să fie orientată în sensul opus al creşterii firelor de păr. În cazul în care te-ai tăiat, aplică o compresă cu alcool medicinal. Mai mult, ţine lama acoperită atunci când nu o foloseşti, pentru a evita contaminarea acesteia cu bacterii.
După epilare
Dacă iritaţiile nu dispar, consultă un medic dermatolog pentru un tratament specializat.
Ceaiul de gălbenele
Acesta ameliorează tăieturile şi iritaţiile, care pot apărea după epilare. Pentru uz extern, infuzia de gălbenele se prepară din 3-4 linguriţe de floare la 1 cană de apă clocotită. Se aplică, după ce s-a răcit puţin, pe zonele afectate. Se lasă să acţioneze câteva minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.
Află alte remedii împotriva iritaţiilor pielii după epilare pe clicksanatate.ro.
Sursa foto: beautyonrose.com