Fisticul, una dintre cele mai sănătoase gustări. Descoperă-i beneficiile!
Când ţi-e poftă de ceva bun, consumă o mână de fistic, pentru că aceste nuci taie apetitul alimentar, stimulează buna digestie a alimentelor şi ajută la multe alte procese din corp. Află cât de sănătos este sub formă de gustare.
Are grijă de inima ta!
Studii recente arată că un consum constant de fistic îmbunătăţeşte funcţiile inimii şi previne bolile cardiovaculare,deoarece reglează tensiunea arterială.
Conţine multe fibre
Fulgii de ovăz sunt consideraţi a fi una dintre cele mai bune surse de fibre,însă ceea ce probabil că nu ştiai este că fisticul conţine o cantitate mult mai mare de fibre decât fulgii de ovăz.
Abundă în carotenoizi
Morcovii nu sunt singurii care conţin carotenoizi. Aceştia se găsesc în cantităţi mari şi în fistic. Printre cei mai importanţi se numără luteina şi zeaxantina,doi antioxidanţi care reduc riscul apariţiei degenerscenţei maculare,o afecţiune oculară care poate duce la pierderea vederii.
Sunt o sursă bună de fitosteroli
Fitosterolii sunt substanţe care absorb colesterolul din compoziţia altor alimente consumate. Astfel,nivelul colesterolului total se menţine în limite normale,ceea ce înseamnă că există un risc mai mic de ateroscleroză sau alte afecţiuni coronariene.
Au rol antioxidant
Compuşii fenolici din fistic joacă acţionează ca antioxidanţii asupra corpului. Astfel,riscul de oxidare a stresului scade-acesta fiind factorul principal în apariţia bolilor cardiace şi a cancerului.
Abundă în vitamine şi minerale
În compoziţia fisticului se găsesc peste 30 de vitamine şi minerale,printre care cele mai importante sunt fierul,potasiul,fosforul,magneziul şi vitamina B6.
Credit foto www.healthyfoodhouse.com