Ghimbirul, leac eficient împotriva afecţiunilor digestive

1 72122 original jpg jpeg

Fie că te confrunţi cu probleme digestive cauzate de excesele alimentare din perioada Sărbătorilor sau suferi de reumatism, ghimbirul este planta care face minuni îm ambele cazuri.

Ghimbirul este folosit încă din antichitate pentru a trata inflamaţiile stomacului,stările de greaţă sau chiar diareea. În plus,încă din secolul I,ghimbirul este folosit pentru tratarea problemelor reumatice.

Mai mult,studiile efectuate de-a lungul timpului dovedesc faptul că această plantă este mai mult decât un remediu tradiţional,este aproape un medicament în chimioterapie,sarcină,artrită reumatoidă,osteoartrită,dureri musculare,digestie şi stări de greaţă.

De asemenea,ghimbirul are rolul de a întări sistemul imunitar,mai ales în sezonul rece,reducând riscul de apariţie a răcelii sau gripei.

Cum se foloseşte

Pentru durerile de stomac,îl poţi consuma fie amestecat cu ulei de ricin,fie sub formă de infuzie din ghimbir uscat sau pur şi simplu sub formă de pudră amestecată cu răşină.

În cazul unor indigestii şi inapetenţe,se bea suc de ghimbir,în combinaţie cu zeamă de lămâie şi sare. Amestecul se consumă întotdeauna înainte de mese.

Dacă suferi de afecţiuni biliare,amestecă suc de ghimbir cu 7 pahare de lapte,fierbe compoziţia până scade la jumătate,apoi îndulceşte-o cu zahăr. Compoziţia se bea înainte de culcare.

Ceaiul preparat din ghimbir este antidotul perfect împotriva răcelii,întrucât inhibă crearea prostaglandinei PGE2,care previne apariţia febrei.

Nu în ultimul rând,ghimbirul poate fi parte integrată din curele de slăbire,deoarece stimulează metabolismul şi arde grăsimile.