În această perioadă, se poartă machiajul „rece‟. La ce se referă și cum îl poți realiza

Machiajul sezonului rece, zis și machiajul „rece‟, face furori în mediul online, mai ales pe TikTok, unde zeci de utilizatoare îl încearcă. Dar la ce se referă și cum se realizează? 

image

Cum TikTok este rețeaua de socializare care lansează multe trenduri, a sosit momentul ca pasionatele de machiaj să facă cunoștință cu cea mai nouă tendință în materie de frumusețe! 

Citește și: Bărbații scunzi cuceresc femeile! Vedete incluse în cel mai nou trend de pe Tik Tok 

Este vorba despre machiajul „rece”, conceput de către Zoe Kim Kenealy, care este creator de conținut. Acest tip de machiaj este menit să scoată în evidență pielea palidă, obrajii colorați și buzele „subtil‟ crăpate, fără ca pielea să fie expusă la temperaturile cu minus. Potrivit „Real Simple‟, este ușor de conceput și se realizează cu doar cu câteva produse. 

Cum se realizează machiajul „rece‟, cea mai nouă tendință de pe TikTok 

Specialistul în machiaj, Kasey Spickard, te învață cum să realizezi în cinci pași machiajul „rece”, incredibil de popular în rândul femeilor de pe TikTok. 

Primul pas: Începe cu aplicarea unei creme hidratante. Ulterior, folosește o bază pentru fond de ten pentru tipul tău de piele și aplică fond de ten de culoare deschisă. Opțional, cu ajutorul unui corector deschis la culoare, evidențiază zona ochilor;

Pasul al doilea: Cum naturalețea este cheia, periază ușor sprâncenele în sus și aplică gel fixator. Opțional, folosește mascara pentru alungirea genelor;

Pasul al treilea: Fardul de obraz este cheia acestui machiaj, așa că folosește o nuanță deschisă (roșu sau roz) și aplică pe obraji, sub ochi și pe vârful nasului. Ideal ar fi să utilizezi un fard de obraz tip cremă. 

Vezi și: Trendul de pe TikTok care te învață cum să îți aplici fondul de ten într-un mod inedit. Funcționează? 

Pasul al patrulea: Accentuează subtil trăsăturile, după cum crezi de cuviință, folosind un iluminator în tonuri de argintiu sau alb. Aplică ușor pe vârful pomeților, pe pleoape și pe vârful nasului.

Pasul al cincilea: Completează-ți machiajul cu un ruj, pe care îl aplici astfel încât în centrul buzelor să fie o culoare închisă, iar spre exterior o nuanță deschisă. De exemplu, poți să aplici un ruj mat în combinație cu luciu de buze. 

Desigur, machiajul poate fi personalizat în funcție de preferințe. Privește mai jos acest tutorial și inspiră-te! 

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: TikTok