Întăreşte-ţi imunitatea cu aceste condimente!

Condimentele sunt folosite de sute de ani pentru întărirea imunităţii şi combaterea multor afecţiuni comune. Iată pe care ar trebui să le foloseşti în mod constant pentru a te feri de afecţiunile specifice sezonului rece.
Oregano
Asociat adesea cu mâncărurile italiene,oregano este o plantă aromată care are multe beneficii asupra corpului-previne stresul oxidativ,formarea tumorilor canceroase şi dezvoltarea virusurilor care duc la apariţia răcelilor,virozelor şi a altor afecţiuni ce slăbesc sistemul imunitar.
Turmeric
Pe lângă faptul că are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare,turmericul are şi efecte antimicrobiale şi antifungice. Din aceste motive,este indicat să îl foloseşti la prepararea mâncărurilor sau în smoothie-uri.
Ardei iute
Studii efectuate de-a lungul timpului arată că ardeiul iute ajută organismul să lupte eficient în faţa bacteriilor şi a virusurilor. Pe lângă aceste efecte pozitive,ardeiul iute mai are alte două roluri importante-combate inflamaţiile din corp şi stimulează metabolismul.