La ce este bună aloe vera

1 69405 original jpg jpeg

Este bogată în compuşi antiinflamatori, dar conţine şi un element chimic care acţionează ca un analgezic local. Lactatul de magneziu din aloe vera calmează mâncărimile, iar gelul are substanţe ce facilitează vindecarea, prin dilatarea vaselor de sânge. Iată cele mai comune întrebuinţări.

Calmeazăarsurile

Aplicând un pic de gel de aloe vera pe zonele cu probleme,vei reduce durerea,îţi vei hidrata pielea şi vei crea o barieră împotriva aerului şi a microbilor. Dacă vrei să calmezi durerile generate de arsurile solare,pune o cană de aloe vera în cada umplută cu apă călduţă şi stai aşa,15 minute,pentru a te răcori un pic.

Tratează tăieturile

Gelul de aloe vera se usucă în aşa fel încât creează un bandaj natural,peste pielea ta,şi accelerează vindecarea. Cu toate acestea,nu este o alegere bună în cazul rănilor grave. Cercetătorii din Los Angeles au descoperit că gelul a crescut,de fapt,timpul alocat regenerării ţesutului respectiv.

Calmează efectele psoriazisului

Gelul de aloe calmează inflamaţiile şi catifelează porţiunile cu probleme ale pielii. Un studiu de patru săptămâni a arătat că 83% dintre cei care au folosit aloe vera au observat ameliorări notabile.

Combate acneea

Aplică aloe vera pe zonele dureroase. Se pare că în 90% din cazuri,acest remediu a funcţionat foarte bine. În termen de cinci zile de la utilizare,persoanele cu probleme au observat diferenţele.  

Ameliorează leziunile dureroase

Leziunile dureroase cauzate de virusul herpetic se vindecă mai repede atunci când se aplică aloe vera pe piele. Gelul pare să aibă efecte antivirale. În plus,aloe vera dilată vasele mici de sânge,cunoscute sub numele de capilare,responsabile cu transportul unei mai mari cantităţi de sânge în zona respectivă şi deci,de accelerare a vindecării.