Laptele de aur, băutura care te scapă de obezitate, insomnii şi boli de ficat

1 84659 original jpg jpeg

Laptele de aur este o bautură miraculoasă pe care o puteti consuma seara şi ale cărei beneficii sunt extraordinare. Principalul ingredient din aceasta este turmericul.

Turmericul se foloseşte în mod uzual la gătit în India, dar este în acelaşi timp şi unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care există pe lume, mulţumită curcuminei pe care o conţine.

Astfel, turmericul poate fi considerat un superaliment extrem de eficient, ale cărui beneficii pentru sănătate sunt confirmate de nenumărate studii.  

El este folosit deseori pentru a condimenta diferite preparate, însă există o reţetă care face adevărate minuni pentru sănătate: laptele cu turmeric, miere şi piper. 

Sfatul specialiştilor în medicina Ayurvedică este să consumi cât poţi de des o cană din acest „lapte de aur”.

Beneficii pentru sănătate:

– Anti-inflamator, antioxidant, antiseptic,analgezic

– Creste imunitatea organismului

– Anti-cancerigen

– Ajuta la mentinerea nivelului colestorolului

– Imbunatateste sanatatea digestiei

– Detoxifiaza ficatul

– Regleaza metabolismul si ajuta la reglarea greutatii corporale

– Actioneaza impotriva presiunii sangvine ridicate

– Imbunatateste memoria si functiile creierului

– Este benefic in diverse afectiuni ale pielii

– Are efecte puternice in cazul dereglarilor nerologice

– Micsoreaza nivelul trigliceridelor

Cum se prepară "laptele de aur"? 

Aveţi nevoie de o cană cu lapte de migdale sau cocos, 1 linguriţă praf de curcumă (turmeric) şi miere. Amestecaţi într-o tigaie, la foc mic, laptele cu curcuma. Lichidul trebuie doar încălzit, nu fiert. După omogenizare, stingeţi focul şi adăugaţi mierea şi un praf de piper.

image

O cană cu lapte de aur acum, în sezonul rece, e mai mult decât binevenită pentru oricine. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate aduse de turmeric, e şi o băutură excelentă, reconfortantă, cu gust bun.

Fiecare îşi poate personaliza cana de lapte cu turmeric după cum îi place, adăugându-i aromele preferate: vanilie, scorţişoară, anason, etc. 

Sursă: bucate-aromate.ro, frunza-verde.ro



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg