Laptele de aur, băutura care te scapă de obezitate, insomnii şi boli de ficat

1 84659 original jpg jpeg

Laptele de aur este o bautură miraculoasă pe care o puteti consuma seara şi ale cărei beneficii sunt extraordinare. Principalul ingredient din aceasta este turmericul.

Turmericul se foloseşte în mod uzual la gătit în India, dar este în acelaşi timp şi unul dintre cele mai puternice antiinflamatoare care există pe lume, mulţumită curcuminei pe care o conţine.

Astfel, turmericul poate fi considerat un superaliment extrem de eficient, ale cărui beneficii pentru sănătate sunt confirmate de nenumărate studii.  

El este folosit deseori pentru a condimenta diferite preparate, însă există o reţetă care face adevărate minuni pentru sănătate: laptele cu turmeric, miere şi piper. 

Sfatul specialiştilor în medicina Ayurvedică este să consumi cât poţi de des o cană din acest „lapte de aur”.

Beneficii pentru sănătate:

– Anti-inflamator, antioxidant, antiseptic,analgezic

– Creste imunitatea organismului

– Anti-cancerigen

– Ajuta la mentinerea nivelului colestorolului

– Imbunatateste sanatatea digestiei

– Detoxifiaza ficatul

– Regleaza metabolismul si ajuta la reglarea greutatii corporale

– Actioneaza impotriva presiunii sangvine ridicate

– Imbunatateste memoria si functiile creierului

– Este benefic in diverse afectiuni ale pielii

– Are efecte puternice in cazul dereglarilor nerologice

– Micsoreaza nivelul trigliceridelor

Cum se prepară "laptele de aur"? 

Aveţi nevoie de o cană cu lapte de migdale sau cocos, 1 linguriţă praf de curcumă (turmeric) şi miere. Amestecaţi într-o tigaie, la foc mic, laptele cu curcuma. Lichidul trebuie doar încălzit, nu fiert. După omogenizare, stingeţi focul şi adăugaţi mierea şi un praf de piper.

image

O cană cu lapte de aur acum, în sezonul rece, e mai mult decât binevenită pentru oricine. Pe lângă toate beneficiile pentru sănătate aduse de turmeric, e şi o băutură excelentă, reconfortantă, cu gust bun.

Fiecare îşi poate personaliza cana de lapte cu turmeric după cum îi place, adăugându-i aromele preferate: vanilie, scorţişoară, anason, etc. 

Sursă: bucate-aromate.ro, frunza-verde.ro