Leacuri eficiente pentru durerile de încheieturi

1 72400 original jpg jpeg

Vremea rece şi umedă îţi intensifică durerile de încheieturi? Poţi diminua disconfortul produs de frig cu ajutorul remediilor naturale care au efect antiinflamator şi antidurere.

Durerile articulare apar pe fondul unor afecţiuni precum reumatism,artrită şi artroză. Aceste boli sunt cauzate de inflamaţiile produse la nivelul articulaţiilor. Ca să reduci durerile neplăcute,care îţi afectează mobilitatea,încearcă lecurile din plante precum frasinul,menta şi rozmarinul.

Decoct de cruşin şi ceai de frasin

Pentru că are proprietăţi antiinflamatoare,cruşinul acţionează ca un calmant eficient în cazul celor cu dureri de încheieturi. Prepară un decoct de cruşin din 1-2 linguriţe de coajă la o cană cu apă clocotită. Lasă cana acoperită 1-2 ore,după care fierbe amestecul la foc mic 15-20 de minute,completând apa care se evaporă. Bea o cană cu acest dococt înainte de culcare,în care poţi adăuga şi o linguriţă de miere,dacă nu suporţi gustul amărui. Tot pentru diminuarea durerilor articulare este bună şi infuzia de frasin. O prepari din 2 linguri de frunze,pe care le adaugi la o cană cu apă fierbinte. Lasă cana acoperită 15 minute. Bea câte 2-3 căni pe zi cu infuzie călduţă.

Ulei de mentă,pentru masaj

Articulaţiile dureroase pot fi masate cu ulei esenţial de mentă,pentru că extractul din plantă are efect antiinflamator şi antalgic (împotriva durerii). Îl poţi procura din magazinele naturiste. De asemenea,de ajutor în calmarea durerilor sunt compresele cu infuzie de mentă. Infuzia o prepari astfel:adaugi o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită şi o laşi acoperită 15 minute. Aplică zilnic comprese până simţi o îmbunătăţire a stării de sănătate. Un alt remediu eficient cu proprietăţi antidurere este ceapa,din care e bine să faci decoct. Ai nevoie de 1 litru de apă şi 3 cepe necurăţate,tăiate felii,pe care le fierbi un sfert de oră. Din acest amestec bea 2-3 căni pe zi.

Sfatul specialistului

1fdc677d857e37647d1342ff6deca67b jpg jpeg

Ruxandra Constantina

medic de familie,apifitoterapeut

0734.410 417

În cazul durerilor articulare trebuie consumate plante care au efect detoxifiant,diuretic şi depurativ,antiinflamator şi antalgic:urzică,cruşin,coada-calului,gheara-diavolului,gheara-mâţei,soc,frasin,creţuşcă,mesteacăn,lemn-dulce,ienupăr,scoarţă de salcie sau rozmarin. Şi cataplasmele cu frunzele de varză încălzite pot ajuta la ameliorarea durerilor articulare.