Leacuri naturale pentru problemele cu tiroida

1 81442 original jpg jpeg

E o glandă importantă din corp, că altfel n-ai avea-o. Aşa că trebuie să-i acorzi toată atenţia pe care o merită. Dacă e hipoactivă nu e bine şi dacă e hiperactivă iar nu e bine. Cum ai da-o, nu poţi s-o scoţi la capăt cu tiroida asta!

Iată câteva remedii pentru disfuncţiile tiroidei, care sunt foarte la îndemâna ta. Deci foarte, foarte la îndemână.

Păpădia

Are proprietăţi antiinflamatorii şi antioxidante, echilibrează sistemul imunitar. Se face infuzie de păpădie timp de 15-20 de minute, se strecoară şi se bea. Vezi că-i amar, aşa că intervino cu miere!

Ginseng siberian

E o iarbă adaptogenă, ajută la gestoinarea stresului şi reduce linflamaţia tiroidei. Pentru că stresul e strâns legat de activitatea acesteia. Se consumă planta uscată sub formă de decoct fiert împreună cu coajă de portocală. Se fierbe la foc mic 2 sau 3 ore şi ai grijă să nu rămâi fără apă în vasul în care fierbi. Atenţie maximă! După ce au trecut orele, laşi să se răcorească, strecori şi bei câte o ceşcuţă pe zi.

Turmericul

E foarte bun pentru tiroidă datorită cucurminei, ingredientul lui principal. Are proprietăţi antiinflamatorii, reduce stresul şi anxietatea, atenuează depresia. Se adaugă în mâncăruri.

Ghimbirul

Atenuează durerile asociate cu riscurile unei hipoactivităţi tiroidiene. Fă un decoct din câteva feliuţe de ghimbir curăţate în cam 4 căni de apă. Fierbe 15 minute. Strecoară şi bea câte o ceşcuţă înainte de mesele principale.

Sursa foto: topnaturalremedies.net