Leacuri rapide în indigestii. Încearcă-le şi tu!

1 72308 original jpg jpeg

Consumul în exces al alimentelor grase sau al mâncărurilor condimentate poate duce la apariţia indigestiei. De ajutor în acest caz sunt leacuri vechi de când lumea.

Remedii care dau rezultate

Mestecă şi înghite o linguriţă de seminţe de chimenatunci când ai indigestie (sau după ce ai luat o masă copioasă şi mai ales picantă,care ar putea duce la această neplăcere). Aceste seminţe conţin uleiuri care diminuează greaţa şi,de asemenea,ţin sub control flatulenţa.

Vechii greci se bazau pe lemnul-dulcepentru a uşura durerile de burtă,iar cercetări recente arată că această plantă are numeroase beneficii pentru sănătate,printre care uşurarea digestiei. Atenţie! Nu consuma lemn-dulce pur dacă ai tensiunea arterială mare şi nici dacă iei anumite medicamente diuretice.

Tot pentru dureri de burtă,poţi încerca să bei un pahar cu apă în care ai pus o linguriţă de oţet de cidru. Licoarea te va ajuta să digeri alimentele dacă nu ai suficient acid în stomac. Adăugă un pic de miere pentru a îndulci gustul băuturii.

În cazul în care nu ai oţet de cidru,pune o linguriţă de bicarbonat de sodiuîntr-un pahar cu apă şi bea preparatul. Această soluţie neutralizează acidul din stomac. Atenţie:Nu lua bicarbonat de sodiu dacă ai luat o masă săracă în sodiu!

Ceaiuri benefice

Muşeţeluleste un tratament recomandat în caz de indigestie. Se beau 3 căni de ceai de muşeţel pe zi,înainte de mese.

Ghimbiruleste folosit de multă vreme în tratarea afecţiunilor stomacului şi în stoparea senzaţiei de greaţă. Ghimbirul este uşor de luat sub formă de capsule:2x 250mg când te confrunţi cu indigestie.

Atenţie:Nu lua cantităţi mari de ghimbir dacă iei medicamente pentru subţierea sângelui,cum este warfarina. Totodată,poţi lua după masă câteva bucăţi de rădăcină de ghimbir confiate sau să-ţi prepari un ceai de ghimbir.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg